Reklama

Reklama

Hľadá sa Dory

  • Česko Hledá se Dory (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Modrá rybička Dory si spokojne nažíva na korálovom útese s priateľmi Nemom a jeho otcom Marlinom, pričom stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov. Z náhleho impulzu sa tak vydáva naprieč oceánom na dobrodružné pátranie s neistým výsledkom. Stopy však vedú do prestížneho Morského akvária v Kalifornii. Tam jej musia pomôcť noví známi - mrzutý chobotničiak Hank, ktorý ušiel zo svojej nádrže a úspešne uniká zriadencom akvária, krátkozraká veľryba Destiny a Bailey, samec bieluhy, ktorý sa domnieva, že trpí poruchou echolokácie. Pri pátraní v akváriu spoločne zistia, že svojich blízkych máme najradšej práve pre ich nedostatky, pričom priateľstvo a rodina sú najdôležitejšie vzťahy na svete. (TV JOJ)

(viac)

Videá (26)

Trailer 3

Recenzie (539)

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Nádherná animace, pár vtipných scén, Dory coby neskutečně roztomilá malá rybička... a to je tak vše. Disney/Pixar chtěl vyrejžovat nějaké prachy a vzpomněl si na obrovský úspěch Hledá se Nemo. Jenže Dory vlastně jen opakuje Nemův recept (rodinné drama, originální prostředí, perfektní animace, citečky), ale v horší podobě. Ano, tenhle film je kvalitní a diváka bez problémů pobaví (i když Dory mi často přišla dost otravná), ale hlavně díky novým postávám (chobotnice Hank, dementní kachna...) uteče cobydup. Ale od Pixaru holt čekám něco víc než jen ucházející animák. Zootopie si bez problémů udržela titul nejlepšího animovéno filmu tohoto roku. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Komu sa páčil Nemo bude spokojný aj s Dory, možno ešte spokojnejší. Ako ja. Hodnotím rovnako, ale myslím, že Dory je o niečo akčnejšia a to zamaskovalo občasné hluché miesta, ktoré mal Nemo. Prepojenosť s ľudským svetom sa objaví podstatne skôr než v Nemovi, preto ma to bavilo o čosi viac, ale kvalitatívne sú takmer na jednej úrovni, čo berte ako veľkú pochvalu, pretože všetci vieme ako to je s pokračovaniami úspešných filmov. 80%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Viac menej je to podobne zábavná sranda, ktorá rovnako smrdí rybacinou ako Nemo. Akurát ten mi prišiel o chlp zábavnejší, originálnejší a vtipnejší. Hľadá sa Dory je taký slabší odvar, ale musím priznať, že ma bavilo aj toto, postavy sú stále tie isté, ktoré ste si obľúbili minule, takže vyložená nuda nehrozí. P.S.: počkajte si až do konca ;) 80% - 4* ()

Nevka 

všetky recenzie používateľa

Dle mého mínění důstojné pokračování. Rybičky jsou fajn a Dory to těch 103 minut utáhne. Příběh ničím větším nepřekvapí, ale stojí na pěkné animaci a dobrých vtipech (Marek Eben - potažmo Sigourney Weaver jsou super - dokonce bych řekl, že český dabing potěší). Konec byl na můj vkus trošku ujetý, ale to se tak trochu dalo čekat. Pořád jsem ale absolutně spokojený (viděno ve 3D), a proto 5 hvězdiček. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (21)

  • Dory ve filmu spadla do kýble plného mrtvých ryb, který ošetřovatelka nesla jako krmení pro žraloka obrovského jménem Naděje. Jedná se však o nesmysl, protože žraloci obrovští se živí filtrací planktonu, nikoliv rybami. (hansel97)
  • Dory (Ellen DeGeneres) byla při polovině roku 2013 nejoblíbenější Disneyho postavou na sociální sítí Facebook, kde ji mělo v oblíbených 25 milionů uživatelů. (Dlee)
  • Samotná Ellen DeGeneres, která se postarala o hlas Dory, o pokračování Hledá se Nemo (2003) usilovala několik let. Nezapomínala to studiu připomínat i ve své vlastní show (od r. 2003). (Patw)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (viac)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (viac)

Reklama

Reklama