Reklama

Reklama

Motýľ na pleci

  • Česko Motýl na rameni (viac)
Trailer

Francúzsky námorník Roland Fériaud sa počas dovolenky ubytuje v malom hoteli v Barcelone, kde ho má navštíviť manželka Sonia. Stane sa však obeťou útoku, po ktorom sa prebudí v sanatóriu, kde ho lekár presviedča, že mŕtve telo, ktoré videl vo vedľajšej izbe, bola len halucinácia po úraze hlavy. Prepustia ho, no záhadná udalosť bola len začiatkom nebezpečného kolotoča, ktorý sa okolo Fériauda začína roztáčať. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Motýl na rameni je opravdovou lahůdkou. Scénář se s divákem pouští do extrémně zajímavé hry. Bez nějákého delšího úvodu, se skoro hned na začátku ocitne hlavní hrdina v podivné nemocnici. Vy úplně nechápete, co se kolem něho děje. Kladete si otázky, stejně jako on. Dychtivě sledujete jak si vybavuje, co se mu stalo. Pak vás opět vyruší divný člověk s motýlem na rameni. A vlastně se ani nestihnete nudit. Píši pořád ve druhé osobě, ale pokud vás film nezaujal převeďte si to na první. MĚ totiž strašně bavila ta hra s divákem. Ty otázky, čím dál podivnější, situace, napětí... A v neposlední řadě brilantní výkon mistra Ventury. No co k tomu psát dál. Francie opět nepřekvapila, tím jak překvapila. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Kto je to my, kto sú oni?..." Ani Ventura nevie, ktorá bije a nemajte filmu za zlé, ak po jeho skončení nebudete o nič múdrejší. Dobrá správa je, že pri tomto filme ten nejasný záver vôbec neprekáža a divák (aspoň teda ja) to akceptuje tak ako to je. Stačí vražda, záhadný kufrík a pán, ktorého si niekto s niekým splietol...Ale kto s kým, proti komu a prečo?? Zbytočné otázky na ktoré nedostanete odpoveď, teda aspoň nie uspokojivú. Skvelá atmosféra a tradične skvelý výkon L. Venturu vám bude musieť stačiť. Vedel by som si z tohto filmu predstaviť skvelý remake. Možno raz...Zub času ho trochu ohlodal, ale i tak sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Drama muže, který toho věděl příliš málo, otevřel špatné dveře, ocitl se v sanatoriu a to podstatné.. neměl kufřík.. Tento snímek má dle mého dvě obrovské přednosti, tou první je hutná atmosféra, kdy divák tápe a neví, kdo je kdo, kdo s kým, proti komu a tou druhou je charismatická hlavní postava, která se zarputile snaží přijít událostem na kloub.. No a já jen tiše doufám, že na moje rameno motýl nedosedne.. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky námornícky protagonista Roland Fériaud sa po príchode do Barcelony cíti byť ako totálne „omráčeným”, a to zdôrazňujem úplne doslova, prosím pekne; asi sa mu tak strašne zapáčili miestne, kultúrne pamiatky, že pomaly ani nenachádzal dostatok vhodných slov, ktorými by v podstate vyjadril samú chválu na zrovna toto konkrétne prostredie, na ktoré určite len tak rýchlo nezabudne...? • Ďalší mimoriadny thrillerový titul, v ktorom tento excelentný predstaviteľ v podaní Lina Ventury, naprosto famóznym spôsobom stelesnil „nechápajúcu postavu”, ktorej sa postupne začali diať tak extrémne podivuhodné situácie, že tomu spočiatku vôbec ani ne(po)rozumel, čo všetko sa vlastne okolo neho neustále deje, a síce si po čase predsa trochu pospájal jednotlivé súvislosti dohromady, ale či to napokon bude stačiť, je napokon viac, než len otázne. Skrátka, každou uplynutou scénou, som sa i ja cítil naprosto rovnako skľučujúco, ako i ústredná postava, pohybujúca sa nad nekonečnou priepasťou, do ktorej teda už nie je príliš ťažké spadnúť... • Samozrejme, že som Rolandovi držal všetky palce na rukách, vrátane i na nohách, no musím súčasne podotknúť, že scenáristi vo mne pomerne veľmi často vyvolávali pocit neistoty, čo tiež podtrhovala i svedomitá réžia pod taktovkou Jacquesa Deraya, ktorá mi vskutku priamo navodila určitú situáciu, ktorá sa následne čoraz viacej vymykala spod kontroly, až to hraničilo s obrátením doterajšieho spôsobu života kompletne naruby. • A samotná bodka za celým, predchádzajúcim dianím, ma nakoniec "prinútila" pridať i poslednú, piatu *, čo si Motýľ na pleci, podľa môjho názoru rozhodne zaslúži. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, u ktorého so zatajeným dychom čakáte ako to dopadne... a ono to dopadlo, ťažko povedať či ku spokojnosti alebo nie. Niekoho možno takýto koniec poteší, čo sa týka mňa, nie som sklamaný, aj keď by si to možno ešte niečo na dovysvetlenie pýtalo. Na druhú stranu ale aspoň je takto divák ponechaný na svoju vlastnú fantáziu, plnú všakovakých špiónov, CIA, KGB, Iluminátov a ríšu ďalších všelijakých konšpiračných teórií a záhad. Čo sa týka L. Venturu - jednoducho geniálne... to ako chodil... bezradný a so strachom v očiach... úžasné, bol to skrátka Pán. To najlepšie na snímku je však vynikajúca mysteriózna atmosféra, bohato živená diváckou zvedavosťou, ktorá vydržala až do konca. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama