Reklama

Reklama

Hjóka

(seriál)
Animovaný / Dráma / Mysteriózny / Romantický
Japonsko, 2012, 9 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Epizódy(22)

Oreki Hotaro je tichý chlapec, ktorý má rád tajomstvá a záhady. Keď mu staršia sestra odporučí pridať sa do literárneho klubu, rozhodne sa nastúpiť aj keď tým nie je veľmi nadšený. V klube sa zoznamuje s Chitandou Eru a dvojicou známych priateľov z nižšej strednej školy. Pre štvoricu sa tak začínajú nové kamarátstva, bláznovstvá, záhady a zážitky, na ktoré sa nedá len tak zabudnúť. (TomX2)

(viac)

Recenzie (20)

DaweForeman 

všetky recenzie používateľa

Tohle anime je opravdu obtížné jakkoliv hodnotit. Největším problémem je hlavně to, že tomu chybí konec a rozuzlení. Vše je přenecháno divákovi, jak si to sám domyslí - ať už romantická stránka nebo filosofická stránka. Být u toho pořádný konec, tak bych hodnotil i více. Dalším nedostatkem bych viděl snad i občasnou nudnost, kdy jsem přestal doslova vnímat děj a musel jsem si ho pouštět znova. Jinak je tohle anime celkem zajímavé - je tu spousta záhad, které jsou zajímavě řešeny a nemluvě o tom, že i ony záhady mají za sebou druhou linii záhad - respektive ty tématické mají za sebou ještě filosofické-psychologické. Samozřejmě se u toho člověk i pobaví, obzvláště v očekávání, kdy Čitanda vysloví své oblíbené "Zajímá mě to". Animace i hudba jsou super. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Oreki Hotaro je tichý a nie veľmi spoločenský človek, ktorý má rád tajomstvá a záhady. Keď mu staršia sestra odporučí pridať sa do klubu starej literatúry, rozhodne sa tam nastúpiť aj keď nerád. V klube sa zoznamuje s Chitandou Eru a dvojicou známych priateľov z nižšej strednej školy. Pre štvoricu tak začínajú nové kamarátstva, bláznovstvá, záhady a zážitky, na ktoré sa rozhodne nedá zabudnúť.. Celkový dojem: Príjemný, krásne zanimovaný seriál plný lásky, priateľstva, záhad a všetkého, čo veľa z nás v detstve zažilo. No veď kto sa v tom nevidí? :-) . Každopádne je Hyouka veľmi krásne anime s mladými ,,detektívmi", ktoré si obľúbi snáď každý, či už má rad detektivky alebo nie. Aj keď je pravda, že miestami má toto anime nudné a nezaujímavé pasáže, či hluché miesta alebo nedoriešené záhady, či iné okolnosti, rozhodne si to nenechajte újsť. Moje hodnotenie: 76% ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

"Watashi kininarimasu!" Hotaro Oreki, Eru Chitanda, Satoshi Fukube a Mayaka Ibara sa na začiatku školského roka stanú členmi Klubu klasickej literatúry. Namiesto toho, aby čítali a diskutovali o dielach klasikov, sa však venujú riešeniu najrôznejších záhad a tajomstiev, na ktoré vo svojom okolí natrafia. 22-dielne anime z dielne štúdia Kyoto Animation z roku 2012 divákovi prináša pozoruhodný mix, spájajúci v sebe príbeh, odohrávajúci sa viac-menej v školskom prostredí, s odľahčenými dramaticko-kriminálno-mysterióznymi prvkami, pričom mysterióznosť v tomto prípade možno chápať skôr ako tajomstvá, ktorými sa štvorica zaoberá. Na pozadí postupne sa rozvíjajúceho väčšieho príbehu sa každá z epizód zaoberá prakticky iným "prípadom", pričom z kvalitatívneho hľadiska možno nájsť lepšie (zaujímavejšie) a horšie (menej zaujímavé) časti, pričom tými najlepšími sú jednoznačne tie, ktoré sa odohrávajú počas školského festivalu. Viac než samotné prípady sú však v prípade tohto anime dôležitejšie postavy, keďže tie sú "hnacím motorom", vďaka ktorému tento počin pôsobí zaujímavo a príjemne. Hotaro Oreki dokáže napriek svojej snahe o "úsporu energie" zaujať svojimi dedukčnými schopnosťami, neustále zvedavá Eru Chitanda prináša do seriálu dávku roztomilosti, Satoshi Fukube dokáže vždy ponúknuť viac či menej potrebnú informáciu a Mayaka Ibara, ktorá sa snaží získať si Satoshiho srdce, je takisto nápomocná. Hyouka je príjemným, príbehovo ľahším počinom s dobrými hlavnými protagonistami. V náznakoch seriál zachádza aj do romantickej roviny, obzvlášť potom medzi Hotarom a Eruou, ale výraznejšie ju nerozvíja. To však až toľko nevadí a zábavné sú aj tieto náznaky, ktoré sú doplnkom príbehu čoby celku. Veľmi pekné je toto anime aj po vizuálnej stránke. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Prvá záhada okolo strýka Chitandy bola naozaj zaujímavá, tie ďalšie však už strácali na zaujímavosti. Napriek tomu Hyouka je veľmi príjemné anime. Ničím neurazí a Chitandu jednoducho musíte milovať, pre jej rozkošnú nevinnosť a tak trošku aj tú hlúposť. Keďže ostatné prípady už boli menej záživné dávam hodnotenie 3*, zo začiatku som zamýšľala nad vyšším ale neskôr ma anime "nenútilo" pustiť si ďalšiu časť a tak som mala dlhšie pauzy lebo by ma to zrejme dosť unavilo keby ich pozriem veľa naraz. Pri jednej som dokonca zaspala za stolom. ()

Cedr 

všetky recenzie používateľa

Z na první pohled velmi slabého námětu se vyklubalo nečekaně sympatické slice-of-life anime. Dokonalá animace a voice acting podtrhují maximálně pohodovou atmosféru. Byl jsem zaskočen tím, že onen detektivní námět byl neskutečně povrchní co se týče úrovně "případů", nicméně ta jejich jednoduchost je paradoxně jejich hlavním kouzlem. Jde skutečně jen o záminku pro interakci čtyř hlavních hrdinů a ta je díky záhadně chytlavým dialogům velmi zábavná. ()

Galéria (108)

Reklama

Reklama