Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gretta a jej priatel Dave sú spolu už od vysokej školy a spoločne skladajú hudbu. Keď Dave podpíše zmluvu s jednou s najväčších nahrávacích spoločností, odsťahujú sa spolu do New Yorku, aby začali život, o ktorom vždy snívali. Davea však rýchla sláva zmení a Grettu čoskoro opustí. Tá si zarába vystupovaním v zapadnutom bare, kde sa zoznámi s bývalým hudobným producentom Danom, ktorý sa rozhodne staviť na jej talent všetko, čo mu ešte ostalo. (STV)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (423)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Možnosť zrodu autentického posolstva stále dýcha. Bez obmedzenia vydavateľským molochom rozkázaných komerčných prvkoch v tvorbe samotnej, či aspoň v jej formálnych prejavoch. Každý má totiž možnosť vydať si svoju vlastnú nahrávku, napísať svoju knihu. A šíriť ju tak, ako uzná za vhodné. Bez toho, aby mu autorské práva uchmatol vydavateľ. Tu cez príbeh autorky piesní bez akýchkoľvek komerčných ambícií a skrachovaného vydavateľa, ktorého zruinoval životný štýl po veľkých úspechoch. Ona vie napísať silnú pieseň, on jej vie dodať primerané aranžmány. S podporou priateľov, ľudí, ktorí si túžia slobodne zahrať, či muzikantov zaplatených priateľmi minulosti. Ktorí, dnes úspešní a bohatí, cítia, že dnešným chudákom a lúzrom niečo dlžia. Úplne ma míňa, či ide o banalitu a či to pôsobí presvedčivo. Presvedčivosť je primárne v posolstve, že je možné gerilovo, bez prostriedkov, vydať umelecké dielo. Ak je cítiť potrebu ho vydať a niečo ľudom zvestovať. Či už sú za tým zlomené srdcia, rozpadnutá rodina, či čokoľvek iné. Film rovnako pocitovo silný po druhom pozretí, ako pri premiére. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Tak trošku sladkobolný kýč, kterým se bráním zuby nehty tenhle film pojmenovat. Tak trošku pohádka, na kterou se mi moc fajn koukalo. Tak trošku průvodce po New Yorku, který v tomhle směru rozhodně nezklame. A především skvělá, hudební ukázka, kterou jsem včera spolkl ve všech směrech. Ocenil bych také tři hlavní herce, kde mě osobně překvapil hlavně Adam, který kromě výborné muziky předvedl solidní výkon, tak proto ho snad ještě možná v nějakém tom filmu uvidíme. Hlavně za jeho poslední vystoupení dneska pálím za čtyři. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Americký "Once revival", v ktorom je jediná skutočne "true" scéna (keď Dan a Gretta počúvajú spoločne muzičku počas tripu po meste). Ostatné mi prišlo "fake as a wedding cake", ešte aj tá synchronizácia bola povrchná (všimnite si, že bubeník sa ani raz netrafí do hudby:)) Budem za frfloša, ale: hudba ma nabavila, Keira je tá najiritujúcejšia herečka široko ďaleko, všetky tie rodinné klišé, atď atď. Skrátka idem proti prúdu, napáčilo sa..:) ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zigiš to vystihol: "teatrálne inscenované". Podobu s Once vidí asi každý. Kameň úrazu? Once bol film za 6 korún, točený pre radosť, z lásky k hudbe, z lásky. Love Song je hodne ambiciózny, miestami možno až moc, miestami zas prestrelí (deti). Ale má srdce. Peknú hudbu a zase srdce. Krásne nedokonalé ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pěkná story kterou táhnou hlavní role - skvělý Ruffalo, sympatická Keira a kouzelný New York. A je to další film o tom jak jste jednou dole, nic se nedaří, ale stačí trocha štěstí a narazit na toho správného kolemjdoucího. O tom navzájem se nabít pozitivní energií, žít pro ten moment, postavit se na nohy a jít dál. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (15)

  • Keira Knightley sa pre rolu musela naučiť hrať na gitaru a jej manžel, hudobník James Righton, jej ponúkol pomoc. Avšak podľa samotnej Knightley boli jeho lekcie nesmierne zlé pre ich vzťah a takmer viedli k "rozvodu a vražde". (TheRoller)
  • Název filmu byl změněn z „Can a Song Save Your Life?“ na „Love song“, protože název se špatně pamatoval. (griph)

Súvisiace novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

Reklama

Reklama