Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednej decembrovej noci v Štokholme brutálne vyvraždia takmer celú rodinu vo vlastnom dome. Prežijú len pätnásťročný ťažko zranený syn, ktorý v nemocnici bojuje o život, a staršia dcéra, ktorá s rodičmi nebýva a zrejme aj jej hrozí smrť. Pre jej záchranu musí komisár Joona Linna chlapca vypočuť. Jedinou možnosťou, ako primäť traumatizovaného chlapca, aby prehovoril, je hypnóza. Lekár Erik Maria Bark si pred desiatimi rokmi sľúbil, že hypnotizovať už nikdy nebude, ale dá sa presvedčiť, čím spustí lavínu udalostí, ktoré sa dotknú aj jeho najbližších - unesú mu syna a musí čeliť vlastnej minulosti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (193)

berusche 

všetky recenzie používateľa

Byla to blbá nelogická kriminálka. Hallströme, Hallströme, kam si dal proboha rozum? Celý film postrádá náznak nějakého hledání vraha, nevedou vás žádné klasické ani neotřelé kroky k jeho nalezení, hlavní motiv je tak krátkozraký, že se nedá vlastně ocenit, a když už se někam dostanete, vše se semele tak rychle, že si to nestačíte ani probrat. Škoda, Švédsko je slušnou kolébkou kriminálek, které za to stojí, tahle se ale prostě nevydařila. Snad příště. ()

ivet.ka 

všetky recenzie používateľa

Kdybych nečetla knihu... tak by se mi film asi stejně nelíbil. Čekala jsem víceméně povedenou adaptaci, ale tohle mě velmi nemile překvapilo. Kniha se mi líbila, dobře se četla a tak jsem čekala povedenou kriminálku i na plátně. Ale nic takového. Naprosto nesmyslně propletená zápletka, která si namísto následování knihy, vymýšlí vlastní příběh, který ale téměř nefunguje. Postavy se v něm plácají jako ryby na suchu a je je téměř utrpení film dokoukat do konce. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, ale popravde budem rád ak Lasse Hallström bude radšej pokračovať vo svojich kvalitných drámach a žáner krimi nechá radšej na iných. Celý film pôsobila ako obrovská spleť všemožných kriminálkových klišé - od vraždy, cez únos, až po hypnotické stavy a psychopatov... Možno keby tak veľmi netlačili na pilu, tak by to bolo omnoho obstojnejšie, ale tak je to tak na cca 3*. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Obstojný thriller s postupným rozplietaním sofistikovanej záhady. Niektoré momenty sú predvídateľné, ale príbeh si vždy necháva v rukáve nejakú nezodpovedanú otázku. Manželské trable pokrátiť, lepšie by to odsýpalo, hoci istá hypnotická pomalosť je súčasťou hry s divákom. Ponurá stmosféra zimného Stockholmu slabšia ako tvorcovia zamýšľali, zato Mikael Persbrandt v roli hypnotizéra výborný. Vlastne najlepší na filme. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

U mnohých slabších snímkov miestni komentátori ironicky konštatujú, že najlepšie na celom filme boli záverečné titulky. Tak ale v tomto prípade si nemôžem pomôcť, na tomto filme fakt boli najlepšie záverečné titulky, ktoré zdvihli u mňa hodnotenie aspoň o jednu hviezdu. Prelet nad zasneženým Štokholmom s pôsobivým hudobným sprievodom ma rozsekal dokonca s väčšou silou než "vzdušné" dokumenty od Yanna Arthusa-Bertranda. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (9)

  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Knižní předlohy k filmu se v 9milionovém Švédsku prodalo přes 500 000 kusů. (morgos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené