Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (379)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V iných filmoch mi Jasonov Stathamov štýl hrania nevadí a naopak ma aj pobaví, ale tu v tomto odfláknutom filme, ktorý je hrozne spracovaný a zahraný ma Jason takpovediac naštval. Jennifer Lopez - absolútne zbytočná rola. To radšej ani nebudem komentovať. Hrala dobre, ale sprostá postava. Film rozhodne nezaujme, skôr dosť nudí a stále diváka núti pozerať sa na čas a počítať si, kedy už konečne bude koniec, ostatne, ja som toto skoro ani nedopozeral. Aj keby som, ako už u pár výnimiek, odpustil, že hlavný hrdina je zločinec, proste som čakal oveľa viac akcie, a toto je skôr thriller ako akčný film. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Zo Stathmana so pomaly, ale iste stáva druhý Seagal a jemu podobný akční hrdinovia. Jednu dekádu si užijú slávu na poli akčných filmov až sa divákom maximálne prejedia a v lepšom prípade začnú okupovať bulharské béčka určené direct-to-dvd, prinajhoršom po nich už ani pes neštekne (Norris). Osobne myslím, že Stathman bude skôr ten prvý prípad, ale kým sa tak stane, tak ešte nám pár filmov naservíruje aj na veľkom plátne. Koľko ich za poslednú dobu vlastne bolo? Minimálne každý pol rok jeden – či už Safe, Blitz alebo Mechanic, Killer Elite, všetky sú viac menej na jedno kopyto, po týždni si na nich nespomeniete. Nehrajú sa síce na žiadne ambicióznejšie projekty a väčšina naozaj poslúži svojmu účelu oddychovej akčnej jednohubky. Dokonca som sám viacerým udelil minimálne solídne 3* a Stathmana ako novodobého akčného hrdinu môžem naozaj ako jediného, ale čo je veľa, to je veľa a tento rok tu máme ako prvého Parkera (nehovoriac o tom, že v tesnom závese už čaká Homefront alebo Hummingbird–ten jediný vyzerá byť celkom zaujímavý). Parker síce nijako zvlášť nevybočuje z tejto rady akčných jednohubiek, ale tento krát má problém pobaviť aj ten jeden krát. Už samotná stopáž 2 hodiny je ubíjajúca, keďže krimi zápletka smeruje od ničoho k ničomu, neponúka žiadne zvraty a rozohráva zbytočné vedľajšie línie – celá „zápletka“ s potrhlou realitnou maklérkou v podobe Jennifer Lopez je pre film absolútne zbytočná. Navyše aj akčné scény sú nevýrazné, pomalé, prikrátke, navyše chaoticky zostrihané a na danú stopáž ich je žalostne málo (pár ich ale poteší, napr. tá začiatočná v aute alebo súboj na terase). Zaujmú akurát svojou nekompromisnosťou a poriadnou dávkou krvi, čo sa pri niektorých „uhladených“ stathamovkách nie vždy vidí. Stále však pôsobí celý look filmu dojmom 90. rokov, čo pre tento krát nie je pocta danému obdobiu, ale skôr negatívom vo forme mdlej réžie a evidentného nedostatku peňazí. Statham tradične predvádza svoj naštvaný výraz, na Lopez je pre pánov radosť pozerať (hlavne v spodnej bielizni), ale to jednoducho na zábavný „akčný“ film nestačí. Úplne zbytočná a nevýrazná „stathamovka“, ktorá zapadne v šedi. Výrazne neurazí, ale kvôli prehnanej stopáži nudí častejšie ako je pri stathamovkách zvykom, pobaviť mohla jedine pri zostrihaní na 80 minút. CELKOVO: 2,5* PS: Stathama už prosím radšej len v Expendables 3, prípadne Fast & Furious 6/7. ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Béčkovější verze Odplaty, tím však vůbec nemyslím špatná. Režie je sice fádní a 90 minut by mi stačilo (třeba scéna v autě na konci měla být tou poslední), na druhou stranu o napětí není nouze a akční scény jsou dosti krvavé. Jason Statham tak jak ho mám nejradši a Jennifer Lopez vlastně taky :-). 60%. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Když to nejde v reálu, v lednu potěší floridské slunce i ve filmu. A na Lopezku se taky příjemně koukalo. Jinak naprosto průměrný film s ohranou zápletkou. Hackford ho musel řemeslně prozívat, vzhledem k tomu jak dobře se v minulosti vypořádal s podstatně většími žánrovými výzvami (především Devil’s Advocate). ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Parker mohl být vynikající film, kdyby vynikající byl. Úvodní a závěrečná akcička byla velmi pěkná. Bohužel, žalostně pokulhával střed. Kromě Stathama, který zde hraje novodobého Robina Úda, zde člověk nezavadí o sympatického herce. K vidění jsou pouze dvě pěkné číče, které jsou bohužel zároveň i trošku píče, a když si z nich člověk zkusí odmyslet veškeré dodatečné "zlepšováky", tak zjistí, že jsou tyto slečny spíše hnusné nežli pěkné. Musím se přiznat, že mi dokonce ani hlavní postava příliš nesedla. Naštěstí to byl stále Statham, takže jsem lehkou nudu bez problému přetrpěl. Největší výtka směřuje z mé strany k nelítostné stopáži. 2 hodiny jsou pro snímek podobného obsahu brutálně moc. Vážně nevidím nic, čím by tento snímek vybočoval z dlouhé řady snímků podobných. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • V jednej scéne realitná agentka (Jennifer Lopez) naráža na to, že Parker (Jason Statham) nie je z Ekvádoru, pretože má anglický prízvuk. Jason Statham sa naozaj narodil vo Veľkej Británii, konkrétne v Londýne. (Kefas21)
  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama