Reklama

Reklama

V krajine Jane Austenovej

  • Česko V zemi Jane Austenové (viac)
Trailer

Jane Hayesová (Keri Russell) má už 30 rokov a stále žije sama. Síce vyzerá ako normálna mladá žena, ale má svoje malé tajomstvo, je posadnutá pánom Darcym z románu Pýcha a predsudok spisovateľky Jane Austenovej a to jej tak trochu ničí život. Jej závislosť zašla tak ďaleko, že má doma izby zariadené v anglikánskom štýle a je presvedčená, že žiadny skutočný muž sa jej snu nemôže vyrovnať. Pretože by sa tiež rada stala hrdinkou milostného príbehu, celý život si šetrí peniaze na cestu do Austenlandu, výstredného rekreačného komplexu, kde sa hostia ocitajú na anglickom vidieku ku koncu 18. storočia. Vyzbrojená čepcom, korzetom a výšivkami sa Jane snaží nájsť svojho skutočného džentlmena. (TV Doma)

(viac)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (108)

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemná romantická oddechovka v historickém kabátku. Řekla bych, že i napínavá. // Edit. 11.8.2017 Koukám, že jsem ten komentář trochu odflákla :D každopádně se jednalo o film, který mi v poslední době vážně zvedl náladu, byl pohodový a vím, že se na něj ještě někdy ráda mrknu a dost možná se zařadí k mým oblíbeným. Nečetla jsem nic od Jane Austen, ani nic podobnýho (i když si pořád namlouvám, že si někdy přečtu), ale i tak to bylo zkrátka moc fajn. Boj o Jane byl vyrovnaný, ale mé srdce přeci jen trochu víc zaplesalo k jednomu z nápadníků a držela mu palce. Sakriš... možná si to pustím znovu hned!! :D Kdyby měl někdo tip na podobný film, tak sem s ním! ()

AduskaV 

všetky recenzie používateľa

Podle traileru jsem nečekala žádný zázrak, ale výsledek mě opravdu překvapil a nesmírně potěšil. Jako velký fanoušek Jane Austen jsem byla připravena na horší, ale děj nebyl vůbec povrchní a z hereckých výkonů bych ráda vyzdvihla Jennifer Coolidge, která svou postavu jednoduše musela parodovat, aby se dočkala úspěchu. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Hranica medzi tým, čo hráme a medzi tým, aký v skutočnosti sme je veľmi tenká a občas ju človek prekročí. To sa stalo aj v tomto filme. Herci hrali, ale zároveň boli sami sebou. Romantika priam sršala. Situácie mali taký typický anglický humor aj keď miestami poameričtený. Rozhodne nie zlé, Stifflerová máma rulez, preafektovaná blondýnka bavila v každej scéne a ústredná trojica držala dej pevne v rukách. Trošku prekombinovaný záver len vrátil divákov späť do reality. 2 z 5 ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Austenland překonal moje očekávání. Čekala jsem Američanku zamilovanou do knih Jane Austenové a zejména do pana Darcyho. No... tak tohle jsem dostala, to je pravda. Ale k tomu jako nášup neamericky nadsazený humor, kdy realita a austenovský svět splývají v jednu (nakonec silně přeslazenou růžovou) hmotu. Jasně, Austenland je spíš filmem pro holky na sobotní večer, ale mně se to líbí (jo, jsem holka). Osobně bych se do Austenlandu chtěla jet podívat. A to klidně jako introvertní slušňačka, co si zaplatila jen základní balíček :-) ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Z počátku jsem moc nadšená nebyla. Vypadalo to na klasickou a nudnou romantiku, historického profilu. Ovšem za polovinou zjistíte, že je to docela vtipná a slušivá Jane Austen. A ten konec mě dostal asi nejvíc. Dejte tomu šanci =) Příjemné. Mimochodem JJ Feild měl být panem Darcym už od prvopočátku původního románu Pýchy a předsudku =) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama