Reklama

Reklama

VOD (1)

Zimný príbeh sa odohráva v mýtickom New Yorku v časovom rozpätí dlhšom ako jedno storočie. Je to film o zázrakoch, prelínajúcich sa osudoch a odvekom strete dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je ostrieľaný zlodej, ktorému by nikdy ani nenapadlo, že mu srdce ukradne krásna Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Ich láska je však prekliata. Dievča trpí smrteľnou formou tuberkulózy a Peterovi predpovedal oveľa krutejšiu smrť jeho bývalý učiteľ, diabolský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter sa zúfalo snaží zachrániť svoju jedinú pravú lásku, bojuje o čas a proti silám temnôt. A to aj napriek tomu, že Pearly robí všetko, čo je v jeho silách, aby mladíka porazil - víťaz berie všetko a porazený bude zatratený. Peterovi môže pomôcť už len zázrak a len čas ukáže, či sa nejaký naozaj stane... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (408)

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film, s kterým si moc nevím rady. Nadchla mě ta rozkošná zrzečka Jessica Brown Findlay, soundtrack, kamera, jakož i některé působivé momenty. Při závěrečném záběru jsem postřehl, že divačka po mé pravici dojatě utírá slzy a osobně jsem k tomu taky neměl daleko - myslím, že jsem dlouho nebyl v kině na tak dojemném filmu (ačkoli jsem se současně nedávno neubránil povzdechu nad tím, jak se v poslední době roztrhl pytel s filmy o smrtelně nemocných krasotinkách). Současně mi na tom filmu ale spousta věcí vadila, ztrácel jsem se v prapodivném příběhu, který bizarně kombinuje několik žánrů současně, aniž by to bylo doprovázeno nějakou výraznější filmařskou invencí - WINTER´S TALE je paradoxně jedinečný i zcela zaměnitelný, a velmi rychle se pravděpodobně vykouří z hlavy. Je to jistě škoda, protože jak jsem již zmínil, v mnoha ohledech je to velmi pěkný film, výsledný dojem ale táhne dolů celá řada rozporuplných momentů, kvůli nimž nemohu říci, že by se mi tento film líbil. Za mě slabší tři hvězdy doprovázené neochvějným přesvědčením, že spousta lidí si - na rozdíl ode mě - tento film jistě užije, a já jim to srdečně přeju. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $12,600,231Tržby Celosvetovo $30,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,035,086 //počet predaných kusov 27,595Tržby za predaj DVD v USA $2,182,373 //počet predaných kusov 129,230║ Samozrejme že Akiva Goldsman nedokáže úplne predať tento zimný príbeh, nedokáže naplniť potenciál ale na druhú stranu čo to dokáže ponúknuť a režisérsky natočil v celku príjemnú ľahkú poetiku, ktorú dosť vystužia dobré herecké výkony, nový objav Jessica Brown Findlay je roztomilá v každom ohľade, film má iskru, určitú dramatickosť aj keď nie úplne zosúladenú ale za to nepríde na žiadne otravné momentky čo by nejak brzdili dej a až nečakane rýchlo to ubehne a dokonca aj trošku dojme, plusom je pekný vizuál. /60%/ ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Pekne natočená fantasy melodráma s vcelku zásadným nedostatkom. Príbehovo vôbec nedáva zmysel a iba kazí renomé hercom ako Rusell Crowe, alebo Will Smith, ktorý je tu naštastie len krátko. Jediným výrazným pozitívom je iba objav menom Jessica Brown Findlay. Akiva Goldsman sa svojim réžijným debutom príliš nevyznamenal a kvôli Farellovi, ktorý je magnetom na finančné prepadáky, to mrzí dvojnásobne. Odhliadnuc od toho, že ide o prepadák plne zaslúžený. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Možno bola chyba púšťať si Zimný príbeh v lete, ale som si istý, že ani v zime by na mňa dojem neurobil. Z recenzií mojich obľúbených užívateľov som už vedel, že sa mám pripraviť na všetko, vrátane lietajúceho koňa. To mi nevadilo, v rozprávkach nikdy, len toho rozprávkového korenia by to chcelo viac. Alebo rozmyslieť si, čo chcem vlastne točiť. Rozprávkový žáner sa vynorí len akoby v momentoch, keď už scenárista nevedel kudy-kam. Film je často vážnejší, než je nutné a naopak málo rozprávkový, čo by bolo určite viac potrebné. 3/4 filmu ako tak ok, ale záver je ľudovo povedané "o ničom". Neviem presne ako hodnotiť, takmer som dal 2 hviezdy, ale asi mám príliš rád R. Crowa, ktorý sa snaží, predviedol dobrý výkon, no v poslednej dobe akoby stratil šťastie pri výbere filmov a preťal tak svoju dlhú a úspešnú šnúru úspechu. Veľmi slabučké tri hviezdy. 50%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Akiva Goldsman nie je zlý scenárista, no ako režisér týmto filmom moc neprerazil. Treba vyzdvihnúť v prvom rade nádhernú vizuálnu stránku, dobrých hercov s nádhernou ozdobou menom Jessica Brown Findlay a hudbu Ruperta Gragsona-Williamsa, ktorému dopomáhal Zimmer, no príbeh je tak nezáživný (a ani mi nedával zmysel), že keby som bol v tom filme namieste Colina Farrella asi by som zomrel od nudy. Slabý priemer a to len za vizuál hercov a hudbu. 55% - 3* ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • V scéne v knižnici Peter (Colin Farrell) a Virginia (Jennifer Connelly) dohodnú s knihovníkom prístup k mikofišom, avšak miesto toho využívajú tzv. mikrofilmy, čo je iný spôsob zachovania knižničných súborov. (toi-toi)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy Marka Helprina „Winter's Tale“ z roku 1983. (R´Hell)

Súvisiace novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (viac)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (viac)

Reklama

Reklama