Reklama

Reklama

VOD (1)

Zimný príbeh sa odohráva v mýtickom New Yorku v časovom rozpätí dlhšom ako jedno storočie. Je to film o zázrakoch, prelínajúcich sa osudoch a odvekom strete dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je ostrieľaný zlodej, ktorému by nikdy ani nenapadlo, že mu srdce ukradne krásna Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Ich láska je však prekliata. Dievča trpí smrteľnou formou tuberkulózy a Peterovi predpovedal oveľa krutejšiu smrť jeho bývalý učiteľ, diabolský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter sa zúfalo snaží zachrániť svoju jedinú pravú lásku, bojuje o čas a proti silám temnôt. A to aj napriek tomu, že Pearly robí všetko, čo je v jeho silách, aby mladíka porazil - víťaz berie všetko a porazený bude zatratený. Peterovi môže pomôcť už len zázrak a len čas ukáže, či sa nejaký naozaj stane... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (408)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je to jeden z mála iných, bizarných fantasy ktoré sa občas ukážu na plátnach kín. O to horšie je, že ide o nezdar. Obrovský potenciál bol zničený nedobre napísaným scenárom, ktorý ani hviezdny ansámbel nedostal z podpriemeru. Nefunguje to ani v emocionálnej rovine, sentimentálne scény nedokážu divákom pohnúť ( a to vôbec nie som cynik ). Možno sa časom z tejto raritky stane kult, ale dnes to je za horšiu známku. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film ma už vo svojom názve slovíčko „príbeh“, no mne sa zdalo, že práve táto stránka filmu je jeho najväčšou slabinou. Nebyť dorozprávania a vysvetlenia na konci, tak by dej sám o sebe veľmi nedával zmysel. No nedá sa povedať, že by aj po samotnom konci už bolo všetko jasné. Je tu dosť veľa zbytočných scén, resp. načatých a nedokončených a určite sa dalo dospieť k hlavnej myšlienke filmu aj normálnejšou cestou, bez množstva nadprirodzených úkazov. Záverečná myšlienka je síce veľmi pekná, silná a pozitívna, sťaby vystrihnutá z nejakého motivačného stretnutia, no všetko to rozprávkové dianie okolo toho, ju akoby vytrháva z nášho reálneho sveta a tým pádom nemá takú silu, ako by mohla mať. Pokiaľ ide o ten proklamovaný neskutočný príbeh lásky, skôr by som vypichol slovíčko „neskutočný“, lebo príbeh lásky tu síce bol tiež, no nebol takým dominantným motívom, ako by sa z plagátu mohlo zdať, keďže skončil pomerne skoro. Nechýbal cielený útok na city divákov, no keďže ja mám pre dojáky slabosť, tak túto scenáristickú vypočítavosť by som dokázal ignorovať. Viac mi vadili niektoré patetické dialógy, v ktorých bol zainteresovaný Farrell. Colin tu však nemal herecky veľmi čo predviesť, aj keď takmer neschádzal z plátna, to by sa Akiva Goldsman musel trochu viac pohrať s psychológiou jeho postavy. Celkovo je pre mňa scenár sklamaním, od držiteľa Oscara som určite čakal viac, aj keď kvalita jeho scenárov je dosť nevyrovnaná. Aspoň že Russell Crowe mal čo hrať, vzhľadom k typu jeho postavy, aj keď na Oscara to zase nebolo. Takže celkové dojmy z tohto počinu mám dosť rozporuplné. Mohol z toho byť silný film ako "The Notebook", no uviazlo to niekde na pol ceste, takže priemer. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film, s kterým si moc nevím rady. Nadchla mě ta rozkošná zrzečka Jessica Brown Findlay, soundtrack, kamera, jakož i některé působivé momenty. Při závěrečném záběru jsem postřehl, že divačka po mé pravici dojatě utírá slzy a osobně jsem k tomu taky neměl daleko - myslím, že jsem dlouho nebyl v kině na tak dojemném filmu (ačkoli jsem se současně nedávno neubránil povzdechu nad tím, jak se v poslední době roztrhl pytel s filmy o smrtelně nemocných krasotinkách). Současně mi na tom filmu ale spousta věcí vadila, ztrácel jsem se v prapodivném příběhu, který bizarně kombinuje několik žánrů současně, aniž by to bylo doprovázeno nějakou výraznější filmařskou invencí - WINTER´S TALE je paradoxně jedinečný i zcela zaměnitelný, a velmi rychle se pravděpodobně vykouří z hlavy. Je to jistě škoda, protože jak jsem již zmínil, v mnoha ohledech je to velmi pěkný film, výsledný dojem ale táhne dolů celá řada rozporuplných momentů, kvůli nimž nemohu říci, že by se mi tento film líbil. Za mě slabší tři hvězdy doprovázené neochvějným přesvědčením, že spousta lidí si - na rozdíl ode mě - tento film jistě užije, a já jim to srdečně přeju. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Pekne natočená fantasy melodráma s vcelku zásadným nedostatkom. Príbehovo vôbec nedáva zmysel a iba kazí renomé hercom ako Rusell Crowe, alebo Will Smith, ktorý je tu naštastie len krátko. Jediným výrazným pozitívom je iba objav menom Jessica Brown Findlay. Akiva Goldsman sa svojim réžijným debutom príliš nevyznamenal a kvôli Farellovi, ktorý je magnetom na finančné prepadáky, to mrzí dvojnásobne. Odhliadnuc od toho, že ide o prepadák plne zaslúžený. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Musím uznat, že námět (tedy kniha) je zajímavý a snad než film bych si přečetl knihu, kde by se moha moje fantazie rozvinout a řádně vyřádit. Film sám o sobě mi nepřišel špatný, ale nic převratného jsem v tom nedokázal najít. Jedná se o rutině zvládnutý film, který celosvětové kinematografie chrlí stovky a stovky ročně. Snad nejvíc bych ocenil roli, kterou ztvárnil Farrell. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Když byl Colin Farrell dotázán, který z hereckých partnerů mu nejvíce imponoval, odpověděl, že po práci si mohli procházet natočené scény a místo těch svých vždy sledoval scény Russella Crowa. Byly prý naprosto úžasné. (Terva)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (viac)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (viac)

Reklama

Reklama