Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzdať sa svojho hrdinského alter ega ukrytého za maskou superhrdinu zachraňujúceho svet a žiť úplne obyčajný a zrejme i tak trochu nudný život v anonymite sa možno spočiatku javilo ako celkom dobrý nápad... No našťastie netrvá dlho a Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) a Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) si uvedomia, že svojmu osudu nikto neujde – a oni rozhodne nie sú výnimkou z tohto pravidla! Svojimi činmi totiž neplánovane inšpirovali celkom slušnú kôpku amatérskych nadšencov, ktorí sa teraz vo vlastných superhrdinských kostýmoch preháňajú ulicami v snahe chrániť potrebných a bojovať s všadeprítomným zlom a nespravodlivosťou. Hovoria si Justice Forever, vedie ich svojrázny plukovník Stars and Stripes (Jim Carrey) a ich protivníkom je niekto, koho Kick-Ass a Hit-Girl veľmi dobre poznajú - po pomste bažiaci zákerný maskovaný zbabelec Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), ktorý si však medzičasom vymyslel novú prezývku. Oveľa hulvátskejšiu, no tiež tak akosi, ehm, priliehavejšiu... The Motherfucker. V meste to nebezpečne vrie a je nepochybne len otázkou času, kedy zlovestné bublanie pod povrchom vystrieda niečo oveľa, oveľa horšie! (TV Markíza)

(viac)

Videá (25)

Trailer 2

Recenzie (1 068)

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Po pravde mi nebere, ako môže tak vyznením uondaná a žánrovo neukotvená hystéria vyvolávať toľko odduševnelých ovácií. Dvojka možno je klasickejšie, resp. súdržnejšie vyrozprávaná a mermomoci sa snaží rozvinúť a znásobiť Matthewom nekorektne nakopnutý fenomén "reálneho" superhrdinstva, ale okrem onoho monotónneho (miestami až trápneho) doprofilovania povahových čŕt ústredných postáv (Kick-ass, Hit Girl, Motherfucker) a zaradenia skupinového wow efektu ala "Justice League" a ich rivalov, s ničím extra osožným teda neprichádza. Skôr je patrný deficit dospeláckej elity (či už kladnej alebo zápornej), na Big Daddyho sa len batmanovsky spomína, Frank D'Amico na veky odpočíva po zásahu bazukou a Colonel Stars and Stripes stihne nechať amputovať jeden pohlavný úd, rozbiť dve-tri držky, prehodiť pár cool slovíčok a je tzv. na furt uprataný. Potom tu máme fakt, že už jednotka mala trochu problém s relevantným odôvodňovaním grafického násilia, ale Vaughn sa k tomu aspoň staval s určitou príčetnosťou/nadhľadom a zobrazované ubližovanie na zdraví buď hravo štylizoval do podoby opojného filmového jazyka alebo prešibane - cez sociálne siete a iné média - reflektoval onu validovanú "normálnosť" pre on-line generáciu. To Wadlow sa s tým nesere, bez okolkov a bez väčšieho zmyslu morduje nielen nevinných ľudí/záujmové osoby, ale kvôli hybridnému prepínaniu medzi nemiestnou tragédiou a rozjuchanou komédiou, infantilným patetizmom a falošným nihilizmom, šestákovému spracovaniu kľúčových potyčiek a nedostatku trefných narážok či gagov, aj celý potenciál. Ani neviem prečo tomu vlastne dávam trojitú…možno pre to šarmantné nakopávanie prdelí v podaní herecky dospievajúcej Chloe Grace Moretz, pravdepodobne aj vďaka úsilu zrkadliť punkovosť predlohy a asi aj, tak povediac…z ľútosti. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je mi jedno, že jednotka je lepšia. Dvojka je neskutočný nárez aj bez Vaughna. Matthew Vaughn síce ostal na producentskej stoličke, čo si myslím, že je len plus, ale miestami ma dvojka bavila o niečo viac. Druhý Kick-Ass má hlavne výhodu v tom, že nemusí začínať a môže sa riadiť Hollywoodskym pravidlom všetkého viac. Jeff Wadlow spĺňa toto pravidlo na výbornú a v druhom Kick-Ass je toho rozhodne viac. Akcie majú o niečo lepšiu choreografie, je ich viac, hlavné dve postavy sú o niečo dospelejšie, zaujímavejšie a jedna z nich aj zas o niečo krajšia, no prvý diel ma trochu navrch v príbehu. Ťažko povedať, ktorý diel je lepší, pretože ja som sa pri oboch zabával kráľovsky. P.S.: počkajte si za titulky, čaká tam na vás Vyjebávač. 90% - 5* ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Ako milovník pokračovaní som neraz nútený ich obhajovať, no pri filmoch ako Kick-Ass 2 sa ich odporcom ani nečudujem. Kick-Ass 2 je klasické prepálené pokračovanie, ktoré ide iba na efekt, čo vrcholí v záverečnom LARPe. Kým jednotka ukazovala, ako by to asi vyzeralo, ak by sa niekto v reálnom svete rozhodol byť komiksovým hrdinom, dvojka je presne tým, čomu sa jednotka snažila vyhnúť - tupým komiksom šumiacim papierom. Je to stále zábavné, svižné a masakre ulahodia oku, no ten scenár je taký balast, že to nezachráni nič. Nieto už priemerná réžia Jeffa Wadlowa, ktorý má dosť veľký problém s vedením hercom (mdlý Aaron Johnson). Kameňom úrazu je ale scenár, ktorý sa jednak upína na klišé zvraty a motívy (úplne celá línia s KickAssom) a topí sa v množstve postáv a dejových línií. Ak by sa Wadlow zameral na Hit-Girl, bola by to pecka (najlepšia scéna filmu je prekvapivo neakčná pasáž v lese). Vlastne celú postavu Kick-Assa by mohol vyhodiť. A ako tak uvažujem, tak aj všetkých hrdinov a záporákov. A nechať len Mindy a jej súboj s tým najväčším arcizloduchom - bežnou realitou života... ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Pokračování téměř vyrovnává kvalitu jedničky ato i přesto, že dostáváme další dávku podobného obsahu. Nicméně není pochyb, že Cloë celý film táhne a čistě její zásluhou dávám 4 hvězdy. Zbytek se však také nemá za co stydět a vidím to jako velice milý a vtipný film, kdy se dočkáme i dobře propracované akce a skvělého sountracku. Film který se dá vidět i několikrát. 83% PS: český dabing podprůměrný a doporučuji originál. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Komiksové uncanny valley. Kde byla jednička vyvážená akční drzost, je dvojka diskutabilním způsobem násilná a přetažená. Mizí humor a s ním i zábava. Nedivím se Carreymu za distanc - tohle je opravdu nezábavný film, jehož akce působí zneklidňujícím dojmem, a nejhorší na tom, je, že dostáváme stále signály, abychom se bavili ve smyslu "komediálně". Rád bych viděl takový film jako tísnivé drama, ale bavit se jím (na rozdíl od jedničky) nedokážu, na to je tvrdost moc silná a málo vypointovaná a odlehčená, ale ne dost chytrá, abych to mohl vnímat "vážně". Navíc je to dost uondané. Uvědomuje si to sice, že střet fikce a reality je devizí série, pečuje tedy o obojí, ale nevyvažuje už jejich poměr - v obojím zachází dál, jak se od dvojky sluší, a neřeší následky. Ze strany tvůrců, především náhradního režiséra, se to podobá situaci, když chodíte sousedovi zalívat kytky, zatímco je na dovolené. Každou tak nějak v pravidelném intervalu zalijete, ale moc vás to nezajímá a nepřemýšlíte o tom, která kolik vody potřebuje ani jestli se jí zrovna dostává dost světla - prostě splníte úkol a jdete domů. 2 1/2 celkem. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (42)

  • Postava Jima Carreyho, Colonel Stars and Stripes, je na scéne len 7 minút a 45 sekúnd. (8HitBoy)
  • Ve filmu se objevuje odkaz na jiný slavný komiks/film. A to když Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) řekne: "Avengers, assemble!" (Creonik)

Súvisiace novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (viac)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (viac)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (viac)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (viac)

Reklama

Reklama