Reklama

Reklama

Pokojný a bezstarostný život tínedžerky Bethany Hamiltonovej (AnnaSophia Robb) s rodinou na prekrásnom Havaji je v podstate úplne podriadený jej najväčšej vášni a srdcovej záležitosti od chvíle, čo začala chodiť – surfovaniu. Má obrovský talent a obrovskú šancu stať sa veľkou hviezdou profesionálneho sveta surfingu. Teda, vlastne mala, do toho osudného októbrového dňa v roku 2003, keď ju počas tréningu napadol žralok tigrovaný. Bethany totiž síce jeho útok prežila, no prišla o ľavú ruku! Z obrovského šoku z prežitej traumy a zničených snov sa jej vďaka obdivuhodnej odvahe a sile, ale tiež láske a podpore jej rodičov Toma (Dennis Quaid) a Cheri (Helen Hunt), našťastie predsa len podarí vrátiť sa späť do života... I na surfovaciu dosku! A nielen to, jej bojovná povaha, nezlomnosť a silná vôľa jej totiž umožnia dych vyrážajúci návrat medzi surferskú elitu, čím dokáže svoj krutý osud zmeniť na výnimočné posolstvo nádeje pre iných, ktorých život sa z toho-ktorého dôvodu ocitol v troskách! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (462)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,KONIEC... BÝVA NIEKEDY ZAČIATKOM." __ Nerozumiem užívateľom píšucim o citovom vydieraní, ubolenom gýči a znevažujúcim v podstate skôr okrajovú líniu kresťanskej viery hlavnej hrdinky. Pokiaľ sa najmä mladý človek nechce po zvyšok života trápiť nad vlastným osudom spôsobeným ťažkým úrazom je podľa mňa prirodzeným nájsť v čomsi oporu na prekonanie následných prekážok. V mojich očiach podala AnnaSophia Robb veľmi sympatický výkon a keď sa z času na čas objavili nejaké slzy, súviseli skôr s počiatočnou nemožnosťou dosiahnuť stanovený cieľ, hoc treba dodať, že povzbudzujúce dialógy o počúvaní vlastného inštinktu znejú skôr ako frázy. Osobne ma skôr zaujal životný štýl rodiny Hamiltoncov; akým spôsobom vychovajú svoje deti a či sa mladí Havajčania stíhajú popri surfovaní vôbec venovať typickým školským povinnostiam svojich rovesníkov? Menej podstatnou pre vyrozprávanie príbehu mi takisto prišla časť zo vlnami tsunami zničeného Phuketu a ešte menšou svojrázna herecká účasť Boobyho SixKillera a Herkulesa, ktorý prakticky nemá čo hrať. Na koniec dodávam, ako veľmi ma oslovil minimalistický, iba zopár sekundový útok žraloka. (9376. hodnotenie, 442. komentár k filmu) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

Reklama

OndwaK 

všetky recenzie používateľa

Příběh a poselství rozhodně inspirativní a vizuálně je to občas moc krásné, ale z čistě filmového hlediska žádný zázrak. Na oddech příjemné. Herci na mě ale působili jako z béčka až céčka, velké drama z útoku žraloka celkem nešťastně zabito nehodící se hudbou a celkově si to dokážu představit o několik úrovní lepší, protože předloha má určitě potenciál. Respekt Bethany Hamiltonové! 50% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem neviděl nějaký ten příběh podle pravdy a tak jsem se na Soul Surfer docela těšil. Udělal mi totiž hroznou radost, hlavně v závěru. Je to totiž příběh o holce, která překonala osud a ukázala, že chce žít...a to mi příjde hrozně sympatické. Celý film jsem jí děsně přál, aby byla šťastná a k tomu si to přála i solidní sorta dobrých herců jako je Helen Hunt, Kevin Sorbo, Dennis Quaid nebo ústřední herečka AnnaSophia Robb. Opravdu je radost na takovéto filmy koukat. I když víte, co takový film obnáší, prožíváte to s nimi každou minutu. Tedy v případě, kdy máte nějaké city, nejste lhostejní a bezcitní. Takoví se totiž taky najdou. ()

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

První půl hodina filmu mě moc nenadchla. Ze začátku to fakt vypadalo na další laciný americký příběh. Ale potom se to hodně dobře rozjelo a chvílema mě i mrazilo, což u filmu miluju. Soucítila jsem s Bethany. Normálně AnnuSophiu nemám moc v lásce, ale tady se mi líbila. Opravdu jí to moc slušelo.Trochu jen škoda toho konce. Dalo se to podle mě natočit líp. Trochu jsem i uvažovala o 60%, ale nakonec 75% dám. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (16)

  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)
  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)

Súvisiace novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (viac)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (viac)

Reklama

Reklama