Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kliatba premení príťažlivého ale arogantného mladíka na netvora, ktorý predstavuje všetko, čo predtým nenávidel. Moderná verzia klasického rozprávkového príbehu Kráska a zviera.
Newyorčan Kyle Kingston má všetko, čo si len mladý muž môže želať – inteligenciu, príťažlivý vzhľad i peniaze, ale súčasne aj nepekné vlastnosti – zvyk ponižovať ostatných, nepríťažlivých spolužiakov. Jedného dňa však padne kosa na kameň. Kyle si za svoju poslednú obeť vyberie spolužiačku Kendru, ktorú pozve na večierok a nepríjemne ju pred všetkými poníži a zosmiešni. Kendra však ovláda čiernu mágiu a rozhodne sa Kyleovi udeliť lekciu. Jej kliatba ho premení tak, že jeho vnútorné ja je vidieť aj zvonku. Kyleova pekná tvár sa zmení na tvár netvora, jeho povrchní priatelia ho rýchlo opustia a bezcitný otec Rob ho vláči po doktoroch a napokon radšej zavrie pred zrakmi ostatných v byte v Brooklyne. Kyleovým jediným riešením je prekliatie zlomiť, a preto musí nájsť osobu, ktorá ho bude nezištne milovať práve takého, aký je. Ak sa mu to nepodarí, musí sa so svojím novým ja zmieriť navždy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (307)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Hlupučká rozprávka, ktorá mala skvelý základ (však bodaj by aj nie, keď sa inšpirovali klasikou Kráska a Zviera), avšak to spracovanie bolo naozaj jedno obrovské mega klišé. Z tohto sa nedá byť nesklamaný. Neviem, čo týmto vlastne tvorcovia filmu chceli dokázať, ale iste nemali v pláne vytvoriť takúto naivnú rozprávku o nepochopenej princezničke a akože citlivom chlapečkovi, ktorý sa vďaka kliatbe stal zrazu milý a empatický. Nie, toto vôbec nie je niečo, z čoho by človek mohol byť aspoň trochu nadšený. Navyše ten znetvorený zjav pôsobil až príliš prehnane, čo tiež vôbec filmu vôbec nepomohlo. Ale zase úplný odpad to nebol, takže aspoň 1*. ()

SeanLSD odpad!

všetky recenzie používateľa

Namiesto pohnutia a romantiky som cítil len podráždenie nad touto neúprimnou moralitou, modernizujúcou klasický príbeh o náprave ega a narcizmu. Zostalo to len na povrchu aj to ešte veľmi príšerným a protivným spôsobom. Mali mu vziať nielen krásu, ale aj prachy, veď stále zostal boháčom a s tým už sa dá kadečo podniknúť! Nevedel som sa zbaviť dojmu, že dievča balí účelovo, len preto aby sa zbavil kliatby a len preto, že jediná prejavila záujem. A navyše nato, aký mal byť odporný, vyzerala tá jeho kérka plus strieborné čiary celkom štýlovo, kdejaká gotická alebo emo-pipka by po ňom rovno skočila. Dopozeral som túto zhovadilosť len zo zvedavosti, či zostane taká povrchná až do konca. PS – A k tomu ma ešte dráždila spomienka na môj vlastný, rukou písaný milostný list, ktorý nikdy takú odozvu nemal, a ešte som pri ňom aj zostal chudobný... ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Príšerne dementný začiatok kde som mal 100 chutí to vypnúť, lenže ako plynul dej ďalej a atmosféra sa stávala čoraz viac temnejšia a romantickejšia sa môj dojem zo začiatku filmu rýchlo zmenil na viac než prijateľný......................... Soundtrack Marcelo Zarvos: 1. On the Radio - Regina Spektor [3:21] ,2. Vanity - Hanover Swain [2:57] ,3. Garden of Exile - Toby Martin [4:12] ,4. Get Free - the Vines [2:04] ,5. Boys and Girls - Raney Shockne/Jessie Mann [3:07] ,6. Crashing - Gersey [5:09] ,7. Transatlanticism - Wenzel Templeton/Robert Pegg [7:51] ,8. Today Is the Day - Tim Myers [4:29] ,9. The Long Goodbye - Army Navy [4:35] ,10. Breathe In, Breathe Out - Mat Kearney [3:42] ,11. Heaven - the Fire Theft [4:12] ,12. Broken Arrow - Raney Shockne/Jessie Mann [3:42] ,13. Be Mine - Kristina/The Dolls [3:00], ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Teeny horor. Mladý fešný namyšlenec přebohatého a ne příliš starajícího se tatíka je zaklet čarodějnicí (cestou do práce potkávám několik mnohem větších stvůr). Jeho prokletím je ztráta vnější krásy a nabytí zrůdnosti, která se projevuje cool tetováním. Musí si tak uvědomit, že svůj povrchní falešný život žil bez lásky a s hloupým opovrhováním druhými, méně obdařenými fyzickou krásou. Prokletí se zbaví jen tak, že si do roka sežene spřízněnou duši, která mu z čisté lásky poví, že ho miluje (sweeeet). Už na škole ale potkal jednu normální krásnou holku a shodou okolností a s přispěním malého vydírání se tak stane, že dívčina skončí v jeho domě pro její vlastní bezpečí (chytrý scénáristický trik). Cesta k vysvobození je tak započata. ~~~ Nic od toho nečekejte. Nelogické chování postav, prapodivně uplácaný scénář a děj vůbec. Páni a mladí mužové (ano, mužové či mužákové) z toho nijak moc nadšeni nebudou, slečny, které omdlévaly u Stmívání, zklamané nebudou, ale v kinech je už na podlaze nehledejte. Film je takový rozvláčný tichý pšouk ve světě filmovém. Všimnete si ho, ale rychle se vydýchá... (...ehm...) ~~~ Jedna speciální hvězdička za vánoční stromeček :) ()

Superpero odpad!

všetky recenzie používateľa

Skutečná bestialita. Tam je špatně úplně všechno. Chvílemi jsem až žasl, jak je to debilní. Nějaká logika, nebo alespoň souznění s postavami je pro tvůrce tabu. Vrší se tu jedna sladkobolná mrdka na druhou, až je to rozčilující. Jediný klad je, že po zkouknutí týhle kupy hoven si budete ostatních filmů vážit. Pokud nejste desetiletá holka a chcete si to pustit, tak místo toho třeba mlaťte hlavou do zdi. Bude to přínosnější a s menšími zdravotními následky. Já bych za toto dílo klidně dal tvůrce na pranýř. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčalo sa v kanadskom meste Montreal. (Niles)
  • Mary-Kate Olsen byla do role Kendry obsazena 12 dní před natáčením. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (viac)

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (viac)

Reklama

Reklama