Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia tragikomédie Ivana Bukovčana. Príbeh ľudí, ktorí sa stretajú na pomaturitnom večierku a rozoberajú svoje životy. Stretnutie maturantov po 25-tich rokoch je priestorom pre duševnú očistu názorov a postojov v uplynulých rokoch. Vyššie morálne hodnoty usvedčujú zúčastnených z krivenia charakterov i vlastných názorov. (RTVS)

(viac)

Recenzie (30)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

"Seneca je lepší než meprobamat". O něm bez něj. Velmi výstižný název tohoto setkání v podání nejvyšší herecké školy od Tatier. I když tu ještě pár spolužáků kolegů chybí, tak ti, kteří nám tu sehráli toto charakterní drama o (ne)povinnosti pomoci sobě i druhým, to zvládli excelentně. Konverzačka jak má být, jednou to rozhodně nestačí. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Kvalitna normalizacna drama o stretnuti sa byvalych maturantov po X rokoch. Je to sice len normalizacna konzervacka, ale ked si uvedomim, ze tam hrali vyborni herci ako Gustav Valach /Pod Jezevci Skalou, Na Pytlacke Stezce/ a Elo Romancik /Kladivo na Carodejnice 1967, Volanie Demonov 1967/, tak mam ck tvorcom coraz vacsi a vacsi respekt a rad obhajujem aj tuto normalizacnu ceskoslovensku podivanu. Kvalita, normalizacnu tvorbu mam dost rad /Chalupari, Jachyme, Svako Ragan ...../ 92 % ()

Reklama

Aky 

všetky recenzie používateľa

Možná si to celých pět * nezaslouží, po profesní stránce to občas zaskřípe, ale obsah všechny nedostatky natolik překrývá, že jsem ochotný chvílemi neobratnou filmařinu odpustit. Herci jsou naprosto skvělí a přesvědčiví, hrají jako by sami za sebe, hněv, alibismus, opatrnost i zbabělost jim snadno uvěříte – znali tyhle pocity své doby sami na sobě a s gustem je v tom kratičkém období, kdy na chvíli mohli, ze sebe dostávali. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Strhujúca komorná dráma Ivana Bukovčana o stretnutí bývalých maturantoch po rokoch. Počas rozhovoru zisťujú, ako sa zmenili mladícke ideály, ako sa zmenili ich charaktery. Spúšťačom týchto rozhovorov je neúčasť bývalého triedneho profesora, ktorého komunistická mašinéria obvinila a zatkla. Vynikajúce herecké výkony sú podopreté réžijným debutom jedného z nich - Júliusa Pántika. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Neurobili sme vôbec nič..." Na tento na prvý pohľad jednoduchý film je tu mnoho chvály aj z českej strany, ale mňa presvedčilo skôr meno G. Valach. Ako píšu mnohí, je tu špička slovenského herectva, ale my sme mali v tej dobe špičku veľmi širokú a rovnako by tu zapadli esá ako Š. Kvietik, L. Chudík, J. Króner, I. Mistrík, V. Muller a ďalší...Naoko príjemné stretnutie bývalých maturantov sa zmení na osočovanie a hľadanie vinníka, ktorého nie a nie nájsť. Postupne zistíme, že každý z nich nesie určitý podiel viny na tom, že ich bývalý učiteľ je za mrežami. Je to starší film, ale kvalita je tu neskutočná, dialógy výborné a vzhľadom na to, že sa film odohráva v dvoch miestnostiach, dokáže s prehľadom udržať divákovu pozornosť až do konca. O vzniku filmu nevieme podrobnosti, do zaujímavostí zatiaľ nikto neprispel, ale zdá sa mi dosť pravdepodobné, že film ležal nejaký čas v trezore, pretože narážok na systém a strach pred ním je tu dosť. Na tv film fakt úžasná kvalita a súhlasím s ostatnými, že si ani vo sne neviem predstaviť niečo podobné s našimi súčasnými seriálovými "celebritami". 80%. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama