Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (102)

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Tv film, ktorý obkukáva akčné superhity poslednej doby. Bol som sklamaný v jednoduchosti a naivnosti deja a pár logických kixov. Akcia bola slušná a prestrihy pekné. Koniec ma vôbec neprekvapil, teda tým ma to opäť sklamalo. Film vhodný na sobotňajšie popoludnie nesklame pravidelných divákov dvoj až trojdielnych televíznych filmov. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemné televízne prekvapenie, ktoré potvrdzuje, že za slušný peniaz sa dá natočiť súčasne adaptácia počítačovej hry, zaujímavá konšpiračná krimi a adrenalínová akcia, a to všetko ako súčasť akéhosi pilotného filmu k fiktívnemu seriálu, ktorý asi nikdy nevznikne. Čo je možno aj dobre, pretože takýto zlepenec všemožných scenárov by sa u divákov asi neujal. Najmä kvôli polovičným výkonom hercov a naivnosti, ktorá vytiekla z pier scenáristov. 65%. ()

Reklama

SKreyn 

všetky recenzie používateľa

Pekný miniseriál, plný akčných scén, dobre časovaného deja, plného rôznych prekvapivých udalostí a nečakaný koniec. Skvelý herci, možno trošku dlhý film, ale nie nudný. O komixe som síce počul, takisto aj o hre, ale do rúk sa mi dostal "len" tento miniseriál. Z filmu cítiť bourneovský štýl, ale tak ako aj z bourneho trilógie, našiel som vo filme pár "vecí", ktoré mi pokazili celkový dojem. Chvíle a la "Rambo". 3* ()

Marty_cz 

všetky recenzie používateľa

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Na televizní film to není špatně natočené, ale málo platné, jde o kopírák ze scénáře od Bournea, je to utahané, tři hodiny jsou moc, a co je nejhorší, při tak malém počtu postav si myslím každý zkušenější divák domyslí v prvních minutách, kdo za vším stojí a kdo je číslo jedna, takže chybí i jakýkoliv moment překvapení. Akce je rozložena po třiceti minutách něco málo něčeho, ale nijak oslnivě akční scény natočeny také nejsou. Celkově tedy spíše podprůměr, i když řemeslo je znát, že tvůrci umí. Ale jen řemeslo nestačí. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama