Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (187)

HennessyVSOP odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak aby bylo jasno. Toto je jenom zinscenované s ochotnickými herci. Původní je pouze předmět sporu a argumenty stran, které jsou převzaty e soudních spisů. A nakonec, takhle to u soudu vážně nevypadá. Studuju právnický obor na VŠ a i když se jedná o slovenský soud, tak moc odlišný od českého zase nebude. Sudna sien je ubohost nad trapnost a jeste k tomu si nedrzi ani svoji dávku autenticity. Ztráta času bohužel. ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Pôjdem trošku proti prúdu ale podla mňa je toto jedna z mála vecí čo sa TV JoJ ako tak podarila... Nie je to ani tak strhujúcim rozuzlením alebo šialenou pointou že kto vyhrá ten aktuálny spor, ale skôr o samotnom priebehu pojednávania. A najväčšie plus by som dal tomu kto vyberá tých "nehercov" do konkrétnej úlohy pretože mu to celkom pasuje. ()

Reklama

Deftie odpad!

všetky recenzie používateľa

Mne tento druh programu i jeho diváci prídu dosť úchylné. Ono som to párkrát videla a takmer vždy to bol proces z rozvodu, nejakých susedských ťahaníc. Keď sa jedná o vraždu, človeka to zaujme, však pozerávam thrillery a tak, ale rozvody ma neberú. Pardon, ale pozerať sa na to, ako sa osočujú ľudia a nadávajú si a všetci ich známi (lebo tv si neodpustí ani zverejniť mená) teraz vedia, čo sa dialo za dverami ich bytu, resp. často aj spální. Nech nikto nevraví, že to nie je úchylné. ()

Wancohoff 

všetky recenzie používateľa

kazda cast je smiesna. a uz vobec nie autenticka so skutocnym sundnym pojednavanim.. a hlavne : keby sa tam riesili vazne veci a nie stale take banality, o ktore nezakopne ani policajt ked nieco take nahlasite. ..ale nie ! oni to riesia na sude, kto sa komu vyštal na chodnik.... sracka ako ine slovenske a ceske TV tvorby.. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Jasnéé. Bulvár nikto nečíta, JOJku nikto nepozerá. Avšak každý sa rád pohrabe v špine či pritlačí ucho na spoločnú stenu s hádajúcimi sa susedmi. A presne na tento pokrytecký pud útočí táto pseudoreality show. Nanajvýš scenáre, ktoré píše sám život, chamtivosť či ľudská stupidita sú stráviteľné aj pre tú najnižšiu vrstvu populácie. Z čisel sledovanosti vyplýva, že je celkom početná. V telke som náhodne zazrel jednu časť a nemal som v pláne podľa nej hodnotiť, avšak zaujala ma natoľko, že som si pár častí vyhľadal v archíve. A hľa, demencia na milión spôsobov. Dramatizácia skutočných procesov však začne po opakovaní viac menej tích istých prípadov trocha nudiť. Rozvody so zlatokopkami, handrkovanie sa o deti, klasické bitky o prachy či iné detinské handrkovanie v podaní nehereckých tváričiek z ľudu. Hviezda dole za amatérizmus vykompenzovaná hviezdou navyše za skutočné príbehy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Jaroslav Mendel, představitel JUDr. Ernesta Sadowského, se jako jediný z tria soudců nikdy nezabýval právem ani nikdy nepůsobil v oblasti justice nebo vězeňství. (FIBO)
  • Jana Buršáková, která ztvárňuje postavu soudkyně, ve svém osobním životě pracovala jako příslušnice sboru vězeňské a justiční stráže a pravidelně absolvovala semináře v oblasti práva. (FIBO)
  • FIBO Na tvorbě pořadu se podílí odborní poradci a osoby s právním vzděláním, někteří z nich ztvárňují role žalobců či obhájců. Mezi mnohými diváky převládá domnění, že se jedná o skutečné autentické záběry ze soudních procesů. (FIBO)

Reklama

Reklama