Reklama

Reklama

Strach(y) z tmy

  • Česko Strach(y) ze tmy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dotek pavoučích nohou na lidské kůži… Nevysvětlitelné zvuky uprostřed noci v cizím domě… Injekční jehla, která se přibližuje blíž a blíž… Bílé tesáky rozzuřeného psa… Deset světoznámých komiksových tvůrců oživilo odvěký strach ze tmy a vytvořilo jedinečný animovaný film. Film otvírá příběh chlapce, který se stane obětí atraktivní dívky. Volně navazuje noční můra malé japonské holčičky Sumako, která se ne a ne probudit. V dalším zlém snu mizí lidé, neznámo proč, v hlubinách bažiny. Ticho přeruší děsivý štěkot smečky psů, se kterými se po svém panství prochází španělský šlechtic. Pán s knírkem zase přijde na to, že v domě, kde hledal úkryt, není všechno zcela v pořádku. Celým filmem se cyklicky prolíná úvaha nad stavem lidstva, kterou doplňují uhrančivé abstraktní obrazy. (Febiofest)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (76)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Štyri mini-animáky a medzi každým príbehom sú doplnené vsuvky: zákerný pán, ktorý je na prechádzke s krvilačnou psou svorkou a medzi každým príbehom jeden pes niekoho zabije (wtf?) a zároveň otrasné, fádne psychologicko-intelektuálne reči o všetkom možnom, len nie podstatnom. Príbehy sa líšia myšlienkou aj typom animácie. 1. príbeh má pomerne neoriginálny nápad, no spracovaný je svižne a vynaliezavo, nenudí. Má hlavu aj pätu, pôsobí skromne, k záveru tajomne. Mysterióznosť tu má svoje miesto. (70%) | 2. príbeh je graficky na najnižšej úrovni, spracovanie ma neskutočne iritovalo a príbeh tiež nemá ďaleko od úplného dna. Pointa ma obišla na míle, tejto zlátanine som nepochopil a možno som ani nechcel. (15%) | 3. príbeh znova nemá s mysterióznosťou nič spoločné, príbeh je ale celkom rýchly a nenudí, grafické spracovanie je podmanivé a pripomína pastelové obrázky. (55%) | 4. príbeh konečne ako jediný hrdo reprezentuje názov filmu. Grafika je jednoduchá, ale veľmi dobre sa hrá s čierno-bielymi farbami, so svetlom a tmou. Mysterióznosť a strach konečne úradujú a záver sa vydaril na výbornú. Tento príbeh by si naozaj zaslúžil osobitné hodnotenie. (85%) Škoda, že film musím hodnotiť ako celok. 55%. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

v prvom rade výborná hudba a dramaturgicky skvelý nápad - hororové animované poviedky od popredných francúzskych comixových autorov na tému "strach" (z tmy... a vecí z nej sa vynárajúcich): najlepšia mi prišla posledná poviedka (vizuálne i atmosfericky), potom predposledná (tiež z týchto dvoch stránok), no prvé dve boli zasa veľmi fajn príbehovo/scenáristicky... predeľovacie a rámcovacie 2 línie mi prišli ok, viac ma zaujala tá so psami, aj keď ten monológ/spoveď mal pár pekných "myšlienok". celkovo hodnotím veľmi kladne. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa nesmierne originálny čierno-biely animovaný horror pozostávajúci zo štyroch samostatných poviedok. Ako tu poniektorý v komentároch spomínajú, nie všetky poviedky sú rovnakej kvality, no mne osobne nesadol iba príbeh japonského dievčatka. Čo mi však sadlo bol príjemný minimalistický vizuál ktorý sa hral hlavne zo zvukom. Bolo to aj vynikajúce narozprávané. Všetko toto spolu tvorilo jeden kvalitný atmosferický, no miestami obsahovo fakt chorý, horror ktorý má dokonca aj umelecký presah. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

V první polovině toho zvláštního dílka jsem cítil lehké zklamání. Druhá polovina mě ale nadchla. . Film nesleduje jen strachy ze tmy ale všechny možné formy strachu obecně, v ženských monolozích konečně nabírá ten správný přesah a poslední povídka je čirá... hustota!! Takže nakonec spokojenost. Francouzi přeci jen umí.. ;) Jinak hudba je geniální a 2D animace zase jednou převálcovala tu 3D... ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Počin stejně zvláštní jako zajímavý. Několik různých tématických povídek v různých animacích. Mrazivé, mysteriózní, napínavé, filosofující, až strašidelné. Každá z nich má něco do sebe, buď obsahově, nebo animací. Nejvíce se mi líbila, hlavně provedením, poslední povídka o muži uzavřeném v šatně. Pokud se vám podaří na ten film a jeho atmosféru naladit, bude to lahůdka. 3,5* ()

Galéria (32)

Reklama

Reklama