Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na spiatočnej ceste lode Bounty, plávajúcej z Tahiti, sa časť posádky vzbúri proti krutému zaobchádzaniu zo strany kapitána Bligha. Kým vzbúrenci aj s loďou sa vrátia na ostrov ku krásnym Tahiťankám, kapitán s hŕstkou verných sa vydáva na strastiplnú cestu za záchranou v malom záchrannom člne. Film s hviezdnym hereckým obsadením, veľkorysou výpravou a hudbou od Vangelisa patrí k dnes už klasickým verziám známeho príbehu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (224)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

A zase je za vším ženská... Otvírat si hubu na bandu nadržených námořníků není zrovna nejchytřejší počinání kapitána. I když se tu objevuje několik názorů, že tahle verze je zdařilejší než původní, jsem rád, že v konečném zúčtování vítězí zdravý rozum, tedy partička kolem Marlona Branda. Copak akce, ta mi nechyběla. Kdybych chtěl akci, pustím si Gibsona s Neesonem bez Hopkinse. Ale napětí jakoby se ztrácelo v lanoví. Přeci jen je to vcelku pompézní melodramatický příběh jednoho důstojníka, ovšem především hudba se mi neustále snažila namlouvat, že jsem si nakonec doopravdy pustil Gibsona s Neesonem bez Hopkinse. Z toho vyplývá, že jsem tady asi jediný, kdo by přes palubu hodil Vangelise. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som pribeh o krutom kapitanovi voci ktoremu sa vzburi posadka na cele so srdecnym zastupcom. Dockal som sa pribehu o neschopnom kapitanovi a naivnom zastupcovi, ktory sa rozhodne zradit priatelstvo kvôli jednej kunde. Zo suboja dvoch silnych osobnosti sa stala one man show o jednom neschopnom kapitanovi. Hopkins ako jediny dopadol este dobre a mal aspon, co hrat. To Gibson v ulohe zastupcu je totalne nevyrazny. Rovnako ako zvysok superhviezdneho castingu. Sakra, ked uz dali dokopy takych hviezdnych hercov, tak preco to dali rezirovat tuctovemu rutinerovi, ktory mal slabsiu chvilku? Vysledkom je strasne plochy film s jednorozmernymi postavami. Pritom potencial na kvalitny film tam bol velky a napriek tomuto fadnemu spracovaniu je zaujimave sledovat ako sa to vyvinie az do konca. Takze odporucit tento film? Len v pripade ak mate smolu a nezozeniete skvelu verziu s Marlonom Brandom, ktora je o hodinu dlhsia a napriek tomu je ovela napinavejsia a absentuju v nej vsetky chyby, ktore som vytkol tejto verzii. 5/10. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rád som si to po rokoch pripomenul. Z obsadenia mi v pamäti utkvel hlavne Mel Gibson a A. Hopkins. Aké prekvapenie pre mňa bolo keď som spoznal mladého D. D. Lewisa a L. Neesona, ktorý už vtedy lámal kosti. Pochváliť musím výborný príbeh, ktorý je hodný filmového spracovania a výborne zapadla i Vangelisova hudba . Najviac mi sedel ten pochmúrnejší motív , ktorý výborne dotváral dusnú atmosféru pred vypuknutím vzbury. Mel Gibson si vybral peknú dévačku, škoda len toho záveru, kde sa o osude vzbúrencov veľa nedozvieme. Chcelo to ešte pár minút navyše a to aj za cenu, že by to s pravdivosťou nemalo nič spoločné. Keďže o ich osude nič nevieme, mali filmári voľnú ruku. Z môjho pohľadu skvelý a na csfd dosť nedocenený film. 80%. ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Podľa môjho názoru ešte o chĺpok lepší ako Dobytie Raja a už s tradične vynikajúcim Anthony Hopkinsom sa tento ,,rímejk,, môže zrovnávať s originálom. Miestami trochu nudné, avšak tie desiatky minút po vzbure, ktorá vypukla a následné plávanie s loďkou po oceáne bolo vynikajúce tak isto ako atmosféra a beznádej , ktorá z hercom vyžarovala tak, že som ím to na 100% veril. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak to je skvelá reklama na Tahiti. Predpokladám, že stále sa tam oplatí stroskotať. Hopkins ešte pred nadobudnutím super slávy s mimoriadnym výkonom, sympatický mladý Gibson a exotické dievčatá, to všetko je určite lákavé. Škoda, že tam dali i tú vzburu na lodi ktorá je hlavným pilierom filmu. Mohli to všetko nechať na tom ostrove. Za nešťastné považujem, že kapitán je vlastne záporákom, hoci mal v skutočnosti pravdu. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (19)

  • Kým je posádka Bounty na Tahiti, niektoré z miestnych žien sú považované za Polynézčanky, no mnohé z nich sú kaukazského typu. (Arsenal83)
  • Tesne pred dosiahnutím Tahiti v jednej zo scén vidíme kapitána Bligha, ako ukazuje sextantom na slnko, zatiaľ čo Christian si robí poznámky. Ak sa pozrieme pozorne, uvidíme, že to robí s modernou ceruzkou, s kovovým pásom a gumičkou navrchu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (viac)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (viac)

Reklama

Reklama