Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Jednoducho ma to nezaujalo, videl som pár dielov a už stačilo. V tomto čase jar 2010 som videl asi tri časti. Pán Kraus sa asi zbláznil, odkiaľ si vymýšľa takéto veci, asi má horúčku, alebo to píše v nejakom tranze. Je to strašné. Herci sa stali už celebritami, vidíme ich už všade ( bojím sa otvoriť ľadničku, aby som tam nemal Mórovú a pod. ) TV JOJ nemusím : Ďakujem 5% ()

matthew.17 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria - 90% Soundtrack úžasný, hlavná hrdinka je príjemná zmena po všetkých mladých naivkách a starých potvorách ktoré dovtedy slovenským seriálom kraľovali. Dejová linka Agáta a Kordiak poteší, každá postava prepracovaná do detailov. Druhá séria - 70% Ráková vymenená za Mórovú, Túma za Krajčiovú, detskí herci potlačení a seriál skĺzol do priemeru keďže stratil všetko z toho čo mu pridávalo hviezdičky. Aj tak šlo o slušnú "podívanú" Tretia, štvrtá séria - Jedným slovom pohodička. Seriál skĺzol z priemeru dobrý na pozerateľný a kvalitatívne veľmi hlboko za prvou sériou aj keď atmosféra bola stále fajn, štvorka dokonca priniesla Slovensku prvý raz Barboru Švidraňovú, z ktorej sa časom stala jedna z navýraznejších a najtalentovanejších tvárí televíznej zábavy. Od piatej série vyššie - odpad! Všetky prvky ktoré robili Panelák výnimočným boli potlačené, Krausovi zrušili sitcom a tak sa snažil vyventilovať tu. Postavy stratili na svojich charakteroch, úžasný soundtrack sa zmenil na: "hadaj v ktorom diely hra viac chobotin z radia?" Scenaristicky, kamera, režia - odpad!! ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slovenská Ulica- nekonečný denný seriál o bežnom živote, ktorý bol tak úspešný a tak pozeraný najmä preto, že bol prvý. Kraus našiel dieru na trhu a Panelákom sa po konci Susedov znova dostal do "prvej ligy". Len škoda že po nej prakticky nič lepšie neponúkol. Ak mám v krátkosti niečo vyzdvihnúť, tak sú to určite niektorí herci ako napr. Braňo Bystriansky-zabrzdený Imriško, Janka Nitschneiderová s manželom(Turzonovová a Slezáček), či Štúr s Malachovským v úlohách robotníkov, ktorí seriál na čas oživili a viackrát pobavili. Inak mi nič výraznejšie v pamäti na seriál neutkvelo, len to že s pribúdajúcim časom to bolo už len stále to isté, pričom sa menili postavy, podobne ako aj vzťahy a životní partneri jednotlivých postáv.. V závere seriálu sa v tom Paneláku vyspal snáď každý s každým... 30% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Oproti debilnej ORDINÁCII či českému VKV je to krok vpred. Nájde sa kopa výhrad, ale tento seriál v porovnaní so slovenskou konkurenciou vychytal rozhodne najlepších a najsympatickejších hercov (nehovorím o Viki :))... A netreba zabudnúť na zlaté heslo: hlavne že sa točí..._______Postupne to naťahujú ako sopeľ a zaujímavým ostáva len dianie okolo Mičkovicovej. Aj to hlavne preto ako vyzerá...________Áno, už je z toho totálna sračka...____Po rokoch (nepravidelného núteného sledovania :-)) len dodám, že seriál má niektoré vyslovene zlé série (ak si to dobre pamätám, druhá bola totálne peklo). Potešia však jednotlivé nové postavičky - Luknár napr. zmenil svoju dementnú postavu na najväčšieho sympaťáka, spočiatku mierne trápny Malachovský je napokon slušný hláškar... ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Volám maminke a pýtam sa, čo ide pozerať. PANELÁK. Tak to vždy na chvíľu skúsim, keď som doma, na Slovensku, a myslím si, že v záplave Ordinácii, Kutiylov, Ulíc, VKVečiek a všetkého, čo som nikdy nevidel a len tak o to okoloidúco občas zavadím, mi Panelák fakt najmenej vadí. Pretože Diana Mórová je pani herečka, totálny živel a talent a Božidara Turzonovová s Jurajom Slezáčkom sú tak akurátne životom otrávení ( a otravní ). Síce sa strácam vo všetkých mužských postavách, kto je koho manžel, milenec, otec - Marián Miezga, Vladimír Kobielský a Filip Tůma sú typovo totiž úplne rovnakí, ale i tak ide o formát, ktorý rozdýcham ( i keď zámerne nepozerám ). Nápad predabovať ho do češtiny bol fakt PRÍMA ! Seriálové 3 * ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • Keď sa Andy Kraus dozvedel, že produkcii sa podarilo zohnať Milana Lasicu na epizódnu postavu, hneď obsadil sám seba do role režiséra, ktorý s ním má dialóg. Zahrať si s pánom Lasicom totiž vždy bol jeho veľký sen. (matthew.17)
  • Skutočný Panelák sa nachádza v Bratislave na ulici Geologická 24. [Zdroj: joj.sk] (JADIM)

Reklama

Reklama