Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět lidí se ocitne na osamělém polorozpadlém irském statku a zažije tam děsivé setkání s výsledky genetických experimentů. Místní krachující farmář Dan se totiž rozhodl své finanční problémy řešit tak, že dal souhlas, aby na jeho dobytku byla provedena série věděckých pokusů. Brzy však začíná být zřejmé, že údajně neškodné testy se zvrhly v děsivé mutace... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (74)

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

O Isolation sa dá povedať, že je to film „o pokuse, ktorý sa vymkol kontrole“. A teraz nemám na mysli len jeho obsahovú stránku, tento „pokus“ sa vymkol aj z rúk samotných tvorcov. Od začiatku až do konca nás nemá čím prekvapiť: to, že vedecké pokusy vždy končia nejakou „frankensteiniádou“ vieme už od čias Mary Shelley a nič ostatné, čo by stálo za reč, film neponúka. Áno, natočené je to pekne a atmosféricky, ale scenár je prázdny ako čitateľský denník Paris Hilton, herci takisto podávajú výkony hodné tejto dedičky hotelového impéria a spoliehať sa na „netradičnosť“ a zablatenú nevľúdnosť prostredia je strašne málo. Zostáva mi len smutne konštatovať, že v mojich očiach zostáva Isolation iba zručne natočenou kravinou – a žiaľ, nie len preto, že sa točí okolo kráv. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Večne podmračená a zabahnená farma kdesi na sychravo ponurom írskom vidieku s rodiacimi zvieratami a bez telefónu - mikrobiologicky ukážkovo nestabilné prostredie s infekciami/vírusmi, množiacimi sa jedna radosť. Ak k tomu prirátame nelegálny experiment a jednu nepokojnú noc, vznikne kvalitný priestor pre horor bez vysokého rozpočtu a známych hereckých tvárí, ktorý napriek tomu (hlavne v prvej polovičke, stojacej skôr na atmosfére, ako krvi) stojí za pozretie. Mucha, skombinovaná s Votrelcom, Mimicom a Larvou. ()

Reklama

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Není nad to si na večer zaplavat v pořádných sračkách... Dan by mi to jistě potvrdil, kdyby ještě žil... No nic, začínám mít pocit, že roli mutanta ve filmech už by si mohl střihnout kdejaký kus pořádného masa, dejme tomu hovězí zadní a nebo kousek roštěné a vypadalo by to stejně, jako v tomto "hororu". Proč tedy dávám tři hvězdy? Protože už vím, že nemám strkat ruku do hovězího análního otvoru. 50% ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Dosť ohratá napodobenina Aliena a The Thing v skomolenejšom béčkovom ponímaní. Do zhruba pólky v celku pozerateľné, štábu sa darilo zakrývať viditeľné nedostatky vyhrotením scenáristických kľučiek (dokonca premena Johna Lyncha na relatívne "čestného" farmára s "dobrými úmyslami" možno považovať za nepredvídateľný moment - azda jediný), avšak transformácia mutačného zla vzbudzuje mimoriadne ladné účinky a zarovno hrkotajúci strih tomu nedopomáha. Ak by sa tvorcom ale predsa len podarilo aspoň vycibrenosťou formy trošku odvážnejšie a lepšie nasnímať vyhrotenejšie variácie pri stupňovaní napínavej linky príbehovej kostry, bol by som o čosi milosrdnejší. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Mám rád horrory, ktoré sa odohrávajú na malom ihrisku a v tomto prípade to bola malá farma. Len zas škoda, že monštrum nebolo moc vidieť i keď to malo čo bolo, bolo naozaj hnusné, myslím, tým, ale v dobrom zmysle. A keďže sa to dialo v menšom priestore, nebolo tu veľa mŕtvych, zato ale boj o život tu bol ukázaný vynikajúco. Je tu veľa špiny, krvi aj vnútornosti a tak tu som spokojný. Film mal dva polčasy, jeden veľmi podobný Relicu (čo naozaj chválim) a druhý, príbehovo fádny a nezaujimavý. Potreboval niečím oživiť, nejakou votrelčov kravou. Silné 3*. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama