Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akčná dráma z atraktívneho prostredia stíhacích pilotov 1. svetovej vojny. Dobrodružstvo Lafayettovej eskadry tvorenej mladými americkými pilotmi, ktorí sa dobrovoľné prihlásili do bojov vo Francúzsku. Akčné zábery leteckých sekvencií boli vytvorené pomocou celkom nových digitálnych kamier a technologických postupov. Meno producenta Deana Devlina (Deň nezávislosti, Godzilla) sľubuje veľkolepé predstavenie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (334)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Drobátko kýčovitý, neralistický, naivní a přesto symaptický a zábavný rodinný snímek o pilotech v první světové válce. Příběh běží v předem stanoveném rytmu letecký souboj + pokec v letištní hospodě + zbytečná (ale ne hloupá) romantika. V leteckých scénách sice mlátí do očí naklíčovaná pozadí a celek je vůbec příliš digitální, stejně jako jsou postavy a jejich vzathy připitomnělý, ale z filmu natolik čiší dětinská radost z letadýlkových soubojů (podpořená svižnou režií), že si u mne Rytíři nebes poctivě vybojovali statut nejoblíbenějšího 'brakového' filmu. Taková příjemná rodinná oddychovka rozhodně jednou za čas neškodí. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Filmov z vojnového prostredia je veľa, teraz si tvorcovia vybrali tú prvú. A natočili výborný film, síce bez nejakých komplikovaných štúdiách mysle hlavných hrdinov, alebo dusnej atmosféry. Je to taký odľahčenejší vojnový film, takže zaujme aj širšiu verejnosť, herecké výkony sú pomerne slušné, akcia je perfektne nakrútená a je to o vyše pol hodiny kratšie ako väčšina podobných filmov. Flyboys by som prirovnal k novému Pearl Harboru, až na to, že sú ako som už spomínal z prvej svetovej vojny. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vlažné a neutrálne skoro po všetkých stránkach. Ten kto čaká napätie a akciu sa dočká iba pár scénok, ktoré vynikli z priemeru a ten kto čaká nejaké zaujímavé príbehy postáv a ich emotívne dramatické spracovanie sa nedočká už vôbec. Samozrejme ak si odmyslíme tých pár tragických prípadov vojakov, ktorí zahynú počas boja. No ale čo z toho, keď si k nim divák nezíska žiaden vzťah, dokonca ani k tej, ktorú stvárnil J. Franco. Priemer. 60/100 ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (18)

  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)
  • Mimo velká studia natočený snímek stál 60 mil. dolarů a debutoval v amerických kinech (22. – 24. 9. 2006) s bídným ziskem 6 milionů na čtvrtém místě žebříčku navštěvnosti. Celkový výdělek distributora MGM se nakonec zastavil na 13 milionech. (imro)

Súvisiace novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (viac)

Reklama

Reklama