Reklama

Reklama

Krajina prílivu

  • Česko Krajina přílivu (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh o malom dievčati, ktorého rodičia berú drogy a keď matka zomrie na predávkovanie, vydá sa s otcom do Texasu. A práve tam sa začnú diať divné veci. Podobne ako v Alenke v ríši divov je film založený predovšetkým na fantázii hlavnej hrdinky, predstavy ktorej pôsobia bizarne a znepokojivo. Podobne ako Alenka aj ona pretvára okolie vo svet kúzel. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (294)

Janek 

všetky recenzie používateľa

Jak říkal Gilliam na premiéře ve Varech, zkuste zapomenout všechno, co jste se zatím naučili nebo dozvěděli o světě. A jak také říkal, bude se vám to bud strašně nelíbit anebo strašně líbit. Gilliam má úžasné vidění, které je mě osobně velmi blízké. Dokáže zamíchat něžnost s dekadentnostní tak jako nikdo jiný. Forma + obsah + herci = 90% (a neměl bych opomenout naprosto úžasnou hudbu). ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Strašně divný film, jehož nejlepší částí je asi úvodní, rocková, lehce úchylná píseň v podání Jeffa Bridgese. Kdyby role tohoto pána nesestávala ve většině případů pouze v hraní nehybné sochy, asi bych byla spokojenější, ale takhle... to byla prostě pekelně zdrogovaná nuda. A to i přesto, že malé Jodelle Ferland předvídám budoucnost s nějakým tím zlatým plešounkem. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Alenka pre dospelych. S nadsadzkou by sa dalo povedat, ze to je ten isty, neskutocny pribeh so stastnym koncom, avsak v morbidnej verzii Terryho Giliama. Pohlad ocami dietata, kde rozpravkovy svet je skutocny a naopak ten skutocny rozpravkou. Je vidno, ze Terry sa po utrpeni ktore zazival pri produkcii Bratov Grimovcov riadne odviazal a ukazal sa tak ako ho s jeho skvelou viziou a fantaziou pozname. Cely ten pribeh, aj ked sa sice odohraval v skutocnom svete, v zavere vyznel len ako rozpravka, ako nieco, co sa nestalo. To sa mi velmi paci, pretoze cely ten sialeny pribeh by sa hadam ani nemohol stat. Taketo nieco mi tu uz dlho chybalo. (8/10) ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Když Jeff Bridges ztuhne (píše se o tom všude a stane se to po necelých dvaceti minutách), film začíná ztrácet dech a to tak, že tragicky. Už není vtipný, ani ujetý, jen nechutný a divný. A to dlouho. 40% Apendix: Zásluhou hnusného zápachu v sále, kde jsem tenhle trip sledoval (shodou okolností ve Velkém sále Thermalu), pro mne Tideland bude navždy také filmem smradlavým. 40% Zajímavé komentáře: kiddo, Radko, MIMIC, anderson, llollita ()

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Bizarně geniální záležitost. Myslím, že Tideland ocení jen lidé, kteří disponují jednak obrovskou dávkou fantazie a jednak smysl pro vnímání pravé skutečnosti, protože právě tahle ambivalence je očima naší protagonistky hlavním tématem filmu. Po celou dobu jsem sledoval stejně tak úžasnou pohádkovou šou na pozadí zvrácené skutečnosti, něco, co jsem opravdu ještě nikdy dřív nesledoval. Až do konce jsem jen zíral, a to hodně zaníceným způsobem. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Schránka u domu nese jméno "M. Cullin", což je odkaz na autora knihy Mitche Cullina, podle níž je film natočen. (Chatterer)
  • Film s malým rozpočtem si Gilliam náležitě užil. Film ovšem propadl a celosvětově utržil v kinech pouze půl milionů amerických dolarů. (Pumiiix)
  • Mitch Cullin si zahrál také malou roli v autobusu. (Chatterer)

Reklama

Reklama