Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Brandon 

všetky recenzie používateľa

Shinobi je o mileneckém páru Gennosuke a Oboru, vůdcích znepřátelených klanů. Nemohou být spolu, ale ani bez sebe. A i když nechtějí, budou se muset proti sobě nakonec postavit. Nečekejte okázalé a ohromující záběry, nicméně pod slupkou zoufalých triků, průměrné kamery, slabých bojových scén a prostého příběhu, se skrývá jakési tajemné kouzlo japonské mystiky. 3,5* ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

"Sme zbraň. Pokiaľ niekomu neslúžime, nemáme využitie. Bez nepriateľov nemôžeme žiť." To sú Shinobi. Síce odmalička vychovávaní ako nástroje, no beztak sú to len ľudia, ktorí chcú v podstate žiť svoje kľudné životy. Áno, väčšina z nich chcela súboj na život a na smrť, ale to len preto, lebo vedeli, že nastal koniec ich éry. "Bezcenná smrť pre zbytočnú vec." Taký osud ich zastihol. V podstate nemali na výber. Boli učení poslušnosti a rozkazy prišli z hora. Kostýmy, výprava a hudba boli na veľmi vysokej úrovni, mnohé aj vysokorozpočtové filmy z Hollywoodu môžu len závidieť. Príbeh mohol byť trochu viac prepracovaný do hĺbky, ale hlavnú funkciu splnil a objasnil nám, ako to vlastne so Shinobi bolo. ()

Reklama

Maki89 

všetky recenzie používateľa

hoci niesom az taky zbehly v japonskej kinematografii, tak si vzdy raz za cas nieco od nich rad pozriem... tentokrat padla volba na stredovekych Romea a Juliu v krasnom audiovizualnom kabatiku.... co sa hereckych vykonov tyka, tak imho nic moc, ale mozno som len zvyknuty na iny styl hrania... akcne sceny boli celkom fajn, no cakal som viac... plus obcasne absurdne zabery - ako napr. jazda na koni, vyzerala ako americky western zo 60. rokov... to uz ma fakt nepotesilo...6/10 ()

Krt.Ek 

všetky recenzie používateľa

Japonci, klamou tělem, mršky, ale jako chápu, oni mají přeci úplně jinou mentalitu a hodnoty. Tváří se to jako příběh Ho a Ji, je to však příběh Ho a Ji? Uvažme. Zaposlouchávám se do tónů lásky. Slyšte ten šepot přicházející od řeky, rušený jen šumem lesa a zpěvem ptáků. - Ach Gennosuke Gennosuke, proč jsi jen Gennosuke, proč jsi synem Oněch? - Ach Oboro Oboro, proč naše láska není než sen, sen, z kterého jsme nuceni se probrat? To život nenabízí nic než válku? Strach a umírání? - Nám žel nikoliv, pro vrchnost jsme jen extrémně výkonné, a tím nebezpečné, zbraně. Vlastně nejsme ani lidé, nýbrž věci, hračky v rukou mocných, pěšáci na šachovnici. - Postavme se spolu té kruté sudbě, nesmiřujme se s tím. Bojujme. Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro lásku a za lásku. - (Oboro mlčí) - Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro a za lásku lásku! - (Oboro stále mlčí) - (Pak už mlčí i Gennosuke). On mlčí, ona mlčí. Mluví a rozdává Osud! Povinnost, toť váš šat! Věrnost nadevše! 75% ()

Aljak odpad!

všetky recenzie používateľa

Preboha, na toto mám len jedno slovo: ODPAD! Už ani nepamätám kedy som naposledy videl takú sračku ako bolo toto "veľdielo". Parta japonských bojovníkov s nadpozemskými schopnosťami sa stretne v lese, kde bojujú na život a na smrť. A tak človek sleduje hodinu a trištvrte scén ako bojovníci poskakujú po stromoch, cez rieky, až po nebesia, a navzájom predvádzajú svoje "kúzla" a navzájom sa zabíjajú! No a čím viac rástol počet mŕtvych hrdinov, tým viac som sa tešil - lebo som vedel, že koniec filmu sa blíži... Neviem, pre mňa zabité 2 hodiny života. Najbližšie sa radšej budem lepšie brániť japonským akčným filmom - tento mi bohato stačil. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama