Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (438)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa to javilo ako tuctový športový film s predvídateľnou zápletkou a schematickým dejom. Taká vlastne bola celá prvá polovica, no potom sa to otočilo na veľmi atraktívny a zaujímavý film. Aj keď to spelo ku koncu plného klišé, no napokon sa tak našťastie nestalo. Aj keď tých obratov a víťazstiev v posledných sekundách zápasov tu bolo na môj vkus až príliš (a to je niečo čo mi vadí na väčšine športových filmov). Ale aj tak mi ten celý team prišiel dosť nesympaticky, teda najmä svojim správaním a postojom. Ako keby bol basketbal to jediné na čom v živote záleží. No pekne týmto poukázali na množstvo profi športovcov, ktorí naozaj okrem svojho športového talentu nedokážu v podstate nijako inak zaujať. Takže predovšetkým z tohto pohľadu to bol nadpriemer, teda aspoň čo sa týka športových filmov. A to basketbal vôbec nemusím... ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý som si zamiloval hneď na prvýkrát. Je z doby, keď už som futbal aktívne nehrával, ale spravil mi spomienky na roky minulé. Vedel som sa vžiť do príbehov o deťoch z problematickej oblasti USA a snahe človeka všetko zmeniť. Už samotné rodiny tých detí mu kládli polená pod nohy, kládla mu ich spoločnosť, bojovali proti nemu rôznymi spôsobmi, ale on vedel, čo je správne a aj napriek nevôli okolia za tým išiel, aby zmenil zlé na dobré a nakoniec po boji to dokázal. veľmi sa mi páčili vložky do deja, ako turnaj s bazénovou oslavou na konci, či situácie okolo drog. Musím sa priznať, že Samuel L. Jackson nie je môj obľúbenec, ale toto bol vynikajúce z jeho strany. Veľmi ma zaujal jeden z mojich obľúbených hercov Channing Tatum, ktorý tam je ako jeden z mála belochov vôbec. Všetkému dodáva náboj to, že ide o skutočný príbeh. Športová dráma, aká sa len tak nevidí. Žil som s ňou od začiatku po koniec, hovorí najmä to, že v živote ide o dôležitejšie veci, než je šport. ()

zipper111 

všetky recenzie používateľa

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (21)

  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama