Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cher Horowitzová (Alicia Silverstone) je typická americká tínedžerka z Beverly Hills. Spolu so svojou kamarátkou Dionne (Stacey Dash) majú plnú hlavu nákupov a za nemenej dôležitú podstatu vo svojom živote považujú obľúbenosť u spolužiakov. Cher je síce najobľúbenejšie a najznámejšie dievča na škole, nie je to však také ľahké. Cher to však našťastie zvláda s absolútnym prehľadom a okrem školy si nájde čas aj na rôzne zábavky. Keď do ich triedy príde nová spolužiačka Tai (Brittany Murphy), Cher ju nahovorí na zmenu imidžu. Chce, aby Tai nemala problémy ľudí, ktorí nič neznamenajú. Netuší však, že svojou snahou môže Tai zmeniť viac, než si želá. Svet Cher sa začne oveľa viac komplikovať vo chvíli, keď doňho vstúpia dvaja atraktívni chlapci - jeden je jej nový spolužiak Christian (Justin Walker), druhý, nemenej príťažlivý, je jej bývalý nevlastný brat Josh (Paul Rudd). A Cher náhle zistí, že najväčším problémom je niekto, koho tak dokonale ignorovala a nechápala. Ak totiž zrazu príde láska, je proti nej... Bezmocná! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (147)

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

Dej: Príznačné meno hlavnej hrdinky, bohatej Cher, len poukazuje na výnimočnosť jej osoby. Svojím, síce sebeckým, správaním si dokáže získať obdiv celej školy. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou riešia typické nástrahy puberty, ktoré sa im vďaka schopnosti Cher darí ľahko zvládať. Problém však nastane, keď do triedy zavíta nová spolužiačka. Stávajú sa z nich najlepšie kamarátky, ale ako to už býva, rozdelia ich chlapci. Tu stráca postupne Cher obdiv tínedžerov zo školy, hlavný záujem preberá nová spolužiačka. Vtedy Cher pochopí, že okrem nej majú už všetci prvé lásky za sebou, len ona je stále sama. Nakoniec sama zistí, že jej nevlastný brat je ten, po ktorom tak túži. Hodnotenie: Možno sa pýtate, že prečo toľko hluku pre takýto film. Jednoducho preto, lebo svojím nevtieravým humorom, plynule bežiacim dejom a príjemným prostredím, ma odtrhol od presýtenej vážne sa tváriacej produkcie, a dokázal mi vykúzliť úsmev na perách. Plusom je aj sympatická herečka A. Silverstone. Tento kúsok si dokážem pozrieť každý rok, znova a znova. ()

arkie 

všetky recenzie používateľa

Parodie! Jinak se to nedá brát. Přistupujte k téhle postmoderní koláži skutečně jako k parodii, odpusťte si intelektuální pohrdání a spravedlivé rozhořčení nás trpících z východu nad záplavou konzumu. Budete se výborně bavit. Nostalgická vzpomínka na šatník z poloviny devadesátek, našlapané dialogy, zapamatovatelné hlášky, výborná hudba. Trenky ven, kalhoty do půl zadku a sláva peroxidu! ()

Reklama

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Podle mě výborný teenagerský film, po jehož shlédnutí jsem fakt ráda, že nejsem puberťák v Americe v devadesátých letech, to jejich vyjadřování bylo hrozný :D Bavilo mě porovnávat, v čem jsou podobnosti s předlohou, Emmou od Jane Austen. Paul Rudd je jako vždy roztomilý, ten chlap snad nestárne, vypadá pořád stejně jako tehdy. PS: "Oficiální text distributora" je teda příšerný, kdo to psal? To nemá s tímhle filmem společnýho naprosto nic. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarený jednoduchý filmík, ktorý má však tú smolu, že naštartoval éru bezduchých teenagerských romantických komédií natáčaných na kolene bez štipky filmárskej ambície. Clueless mierilo trochu vyššie a ja si myslím, že vrámci žánru sa ani viac vytrieskať nedalo. Rozhodne žiaden prúser. A alícia je zlatíčko :) ()

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Je pravdou, že jsem cílovému publiku tohoto filmu na hony vzdálen, přesto je v určitých momentech Clueless vtipný. Příběhově je však tak pitomoučký a naivní, že opravdu na vyšší hodnocení jít nemohu. Neodpustím si však poznámku, že je to stále o něco zábavnější teen dílko (a bez sprosťáren a exkrementů) než Prci, prci, prcičky. Alicia Silverstone je krásná, do role výborně zapadla a také si jí náležitě užívá. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (25)

  • Film byl natočen za 40 dní. (ČSFD)
  • Film je volně založen na novele Emma spisovatelky Jane Austenové. (ČSFD)
  • Scénáristé seděli ve třídách na škole Beverly Hills High, aby se lépe vžili do studentského prostředí. (ČSFD)

Reklama

Reklama