Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúsení piloti, Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) a Henry Purcell (Jamie Foxx), sú členmi elitnej divízie, ktorá lieta s utajovaným typom stíhačky nazvanej Talon. Ich  nadriadený dôstojník George Cummings (Sam Shepard) predstaví tímu nového wingmana – lietadlo bez ľudskej posádky prezývané EDI, ktorého pilotáž je riadená umelou inteligenciou. Aj napriek tomu, že sa Ben zdráha vyraziť do boja za asistencie počítačom riadeného stroja, Cummingsov priamy rozkaz je nútený splniť.K úžasu všetkých pilotov sa stroj ukáže byť veľmi užitočnou súčasťou letky a misia je úspešne dokončená. Na spiatočnej ceste je však EDI zasiahnuté bleskom a v jeho kybernetickom mozgu dôjde k nepredvídateľným zmenám. Navzdory Benovým a Henryho výhradám Cummings prehlási, že EDI je pripravené znovu vzlietnuť. Na ďalšej misii, ktorej cieľom je eliminovať vojenského diktátora vo vzdialenej čínskej provincii, sa problémy s EDI len zhoršujú. Ben usúdi, že riziko, ktoré prevedenie útoku predstavuje, je až príliš vysoké na to, aby ho s Henrym a Karou podstúpili. Keď misiu odvolá, EDI sa vzbúri proti priamemu rozkazu a útok zrealizuje. Situácia  sa vyhrotí v okamžiku, keď sa EDI rozhodne uskutočniť prísne tajnú misiu, ktorá by v prípade úspechu mohla vyústiť v celosvetový nukleárny konflikt. A Ben je jediný, kto môže hroziacej katastrofe zabrániť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (222)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Stále kontrolujem, či som videl ten istý film ako ostatní užívatelia. No ale asi áno a nebudem sa tu pretvarovať a prispôsobovať a dávať o hviezdičky menej. Jednoducho sa asi vo mne prebudila detskosť, detinskosť a infantilnosť a film som si dosť dobre vychutnal. Je pravda, že scenár bol priehľadný ako ruské sklo a vždy scénu dopredu bolo jasné, čo bude nasledovať, o hovoriacom lietadle pomlčím, no to je tak všetko čo mi vadilo! Herci pohoda, žiadne kŕče, Jamieho odstavenie v polke filmu tiež prekvapilo a so záverom som bol tiež spokojný. Akcie bola spontánna a efekty na úrovni a ja som sa nenudil. Ukameňujte ma :). 70%.. ()

demented 

všetky recenzie používateľa

Otázka: Čo si myslieť o filme, kde dve tretiny hlavného hereckého ansámblu tvorí Jamie Foxx a Jessica Biel ? Odpoveď : Len to najhoršie, pokiaľ dotyční v prvých minútach filmu nezomrú strašnou a veľmi bolestivou smrťou. Bohužial, nestalo sa tak a kvalita filmu je tým pádom jasaná. Osobne si nemyslím, že by Stealth dejovo zaostával za predchádzajúcimi Cohenovými filmami. Jedná sa o rovnaký paskvil, ale tentokrát ešte horšie natočený, smiešnejší a nudnejší. ()

Reklama

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl trochu trapas... Sem si takhle rikala, ze v castu Stealthu je napsany Wentworth Miller, ze by tu mohl mit nejakou mensi roli stejne jako v Underworldu... Tak se na to divam, nadavam, jaka to je nehorazna blbost... A v tu chvili promluvila stihacka. Jediny my stesti je, ze jsem si to nepustila s dabingem :) ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejhloupějších a dějově nejslabších filmů roku, který se může pyšnit snad jen solidně natočenou akcí a několika efektně barvitými záběry na krajinu nádherně zeleného Thajska. Mluvící stíhačka je k smíchu, avšak nejvíce mně odrovnalo tankování ve vzduchu. Ukázkový příklad čiré scénáristické demence. Nic proti hercům, neboť zde se skutečně nic předvést nedalo. Oceňuji snad jen Jessicu Biel, která je v námořnickém ohozu neskutečně sexy. Akce je dravá a dynamická, nicméně přílišná počítačovost snímaných záběrů dost unavuje a zadělává na jeden velký stereotyp. O politickém pozadí celé situace ani nemluvě. Rozpočet nevídaný, paskvil nehorázný. Ovšem pro pobavení ? Proč ne. ()

lioncel 

všetky recenzie používateľa

Film jako takový je normálně klasická totální kravina: s jedním zlým a moc záporným lampasákem, dále s jedním rozumným a potom také letkou hodně nadšených uvědomělých poručíků, kde samozřejmě nechybí jeden černoch, jedna opravdu moc hezká kočka a také jedna umělá vojenská inteligence, která všechny trošku pozlobí .. Au, au, au .. ale abych jen nehaněl, jedna postava zaslouží můj obdiv: Lt. Kara Wade / Jessica Biel - Americké ozbrojené síly mají evidentně velmi dobrý vkus, když ji tak často nechávají oblékat svou uniformu. Ve vojenské letecké kombinéze, v uniformě, nebo jen tak v plavkách, vždy ji to opravdu moc sluší .. Tomu já říkám samička - pardon, omlouvám se - chci říci samozřejmě herečka … wow !!! … I Love You, Jessica Biel … ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (10)

  • Design Stealth stíhaček použitých ve filmu je patentem firmy, která skutečně v roce 1999 navrhla pro vládu Stealth bombardéry B-2. (Dr Lizal)
  • Jessica Biel byla jediná, která neměla nevolnosti z tzv. kardanového kokpitu. (ČSFD)
  • Tento snímek byl pořízen s podporou amerického námořnictva, a byl to první film s fiktivními bojovými letadly na skutečné letadlové lodi. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (viac)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (viac)

Reklama

Reklama