Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Gimp 

všetky recenzie používateľa

Pokud ten film beru samostatně tak nejmíň za tři. Ale jako pokračování rozhodně neobstojí. A to proto že snad 90% jsou jen maličko předělaný fóry z jedničky nebo snad úplně ty samý. TFUJ! P.S.Kéž by to řežíroval Scorsese, Joe Pesci by toho malýho smrada chytil za pačesy a pak ho šeredně zmasakroval. :-) ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $18miliónovTržby USA $173,585,516Tržby Celosvetovo $358,994,850║ Na rad prišiel už len doslovný kopirák prvej časti ale aspoň obohatený o nové vtipné scénky, našťastie dalo sa to ešte zniesť, má to stále svoje čaro. /75%/ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

No tak druhej díl je o tom samým jako první díl a to do puntík, sice se malinko obměnila pointa, proč se Culkin brání zlodějům v nějakým domě, ale jakmile se to dostane do toho domu, tak jsme na svým. V tomhle díle mě už ale pěkně štve, až příliš dospělej projev Culkina a jeho přílišné moralizování. Za to dvojka Pesci Stern je stejěn jako v jedničce perfektní, je radost se na ně koukt, když dotávaj po držce cihlou, možná se dala trošku odstranit jejich přílišná debilita, ale jinak nemaj chybu. Přesto se to prvním dílu vůbec nevyrovná. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Ve filmu se krátce objeví i tehdejší podnikatel a pozdější prezident Spojených států amerických Donald Trump. O jeho cameu se režisér snímku Chris Columbus rozpovídal v rozhovoru pro magazín Insider: „Jako u mnoha jiných míst v New Yorku jsme i v hotelu Plaza museli zaplatit poplatek za možnost tam natáčet. A Trump tehdy hotel vlastnil. Postavit kopii lobby hotelu ve studiu jsme nemohli. Trump souhlasil, ale měl ještě jednu podmínku ‚Můžete použít hotel Plaza jen v případě, že i já budu ve filmu.‘ Takže jsme souhlasili, že ho tam dáme, a pak se při první testovací projekci stala zvláštní věc. Lidé jásali, když se Trump objevil na scéně. Tak jsem řekl svému střihači ‚Nech ho ve filmu. Je to moment pro diváky.‘ Ale násilně se nám do filmu vecpal.“ (CrypzzXD)
  • Koncertní síň, kde Kevin (Macaulay Culkin) sleduje hrající orchestr, by měla představovat Carnegie Hall nacházející se v New Yorku. Ve skutečnosti se však jedná o Orchestra Hall ležící v centru Chicaga. (oli009)
  • Podľa právnika by za zanedbanie svojho dieťaťa hneď druhýkrát po sebe, čo by slúžilo ako priťažujúca okolnosť, hrozil reálny trest Kevinovým (Culkin) rodičom až do výšky 10 rokov za mrežami. Ba čo viac, za zanedbanie svojho dieťaťa, ktoré mohlo skončiť jeho smrťou, by okamžite putovali za mreže na približne 8 mesiacov. A predajcovi ohňostrojov mohlo reálne hroziť 6 mesiacov v base za predaj pyrotechniky pod 18 rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama