Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sranda. Batožinu strácať nezvykneme.“ Bruce Willis v Smrtonosnej pasci 2 nemohol uveriť, ako sa môže človeku stať niečo také dvakrát. A už sa to zasa stalo aj Kevinovi (a znova na Vianoce!). Dvojka Samého doma nekráča v kyselinových stopách Votrelcov (t.j. nový príbeh okolo starých postáv). Vlastne je to skôr remake (najviac to bije do očí u strašidelného čudáka, ktorý je ale v skutočnosti dobrákom a na konci hrdinovi zachráni život). Lenže remake ambiciózny, drahý a kvalitný. A, to hlavne, s DOKONALOU vianočnou atmosférou. Musím ale zároveň jedným dychom dodať, že po úteku z hotelu (Donald Trump!) sa snímka preklopí v temer až horor (!). Zábery s osamelým Kevinom, ktorý tiesnivo a strašidelne putuje (ba nebojím sa povedať blúdi) nočnými, studenými ulicami, sú prekvapivo mimoriadne ponuré, depresívne a miestami skutočne až hororové a znepokojivé. Všetko, čo si diváci obľúbili minule, je aj tu (VHS, dom s pascami), ale ono by asi bolo predsa len kruté o Sám doma 2 vravieť ako o remaku, keďže výmena prostredia je absolútne drastická (milionárska zasnežená ulička na tichom predmestí vs. stavenisko v ošarpanej ulici plnej bezdomovcov). Miestami je to síce skutočne cez kopirák, ale šikovne cez kopirák (spôsob, akým Kevin tentokrát využije figurínu, ktorou hýbe pomocou špagátov). Toto je spolu s jednotkou proste americká vianočná klasika. I vďaka atraktívnemu prostrediu (hotel, hračkárstvo, Central Park) a novým postavám („Čo za blbcov to tu zamestnávate? – „Najlepších v New Yorku, madam.“) a samozrejme 110 percentnej vianočnej atmosfére je to stále klasika, ktorú pozerám každý rok a neprestáva ma baviť. Už od detstva. Možno tomu troška chýba srdiečko, ktoré minule dodával John Candy a niektoré Kevinove rady do života sú príliš patetické. Ale to sú chyby, ktoré odpúšťam. Za mňa jasných 100%. V nasledujúcich desaťročiach do série pribudlo viacero (nevydarených) filmov, ktoré boli čosi medzi sequelmi, rebootmi a remakmi, ale do pozornosti dávam verziu z r. 2021 a to z toho dôvodu, že v nej dostal celkom zábavné cameo legendárny Buzz. Mimochodom, nikdy nezabudnem na to, ako sa tvári na letisku pri hláške "Kevin tady není". To už proste nie je herectvo. To je život. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Dvaadvacet let, které uplynuly od uvedení druhého (newyorského) dobrodružství Kevina McCallistera se zdá být jen zanedbatelnou cifrou, která vypovídá o jediném – o nesmrtelnosti tohoto filmu. Promyšlená likvidace důvěrně známé zlodějské dvojice, návštěva Duncan's Toy Chest i uličnické oblafnutí poněkud zaskočeného hotelového personálu už patří k legendárním okamžikům stříbrného plátna. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Scéna v letadle, kde muž sedící vedle Kevina (Macaulay Culkin) začne mluvit francouzsky, byla na francouzské audio stopě na DVD přeložena do španělštiny. (oli009)
  • Eleanor Columbus, dcera režiséra Chrise Columbuse, si zahrála ve filmu malou holčičku v hračkářství. (Rafik)
  • Kevinova (Macaulay Culkin) matka (Catherine O'Hara) telefonuje s policajtom, ktorý jej oznamuje, že našli Kevina v New Yorku. A aj napriek tomu, že jej ešte nepovedal, kde presne ho našli, pani McCallisterová hneď oznamuje svojmu manželovi (John Heard), že Kevina našli v hoteli Plaza, čo však ešte nemohla vedieť. (Kub_ees)

Reklama

Reklama