Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (126)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Tomu vrávim mlátička, že aj KILL BILL môže závidieť. Nieže by sa tvorcovia snažili o dokonalosť, oni to skrátka prepchajú "obyčajnými" bitkami a krvou (!) a do toho zakomponujuú pár dychberúcich záberov (otáčajúcu kameru si určite zapamätáte), prípadne groteskne brutálnu scénu o ktorej neviete či sa máte smiať, alebo byť zhnusení... A ono to spolu zaujímavo funguje - pokiaľ máte slabosť na šikmáčsku kinematografiu. Film stojí hlavne na režisérskej zručnosti Ryuhei Kitamuru, ktorý má zmysel pre obraz a štýlizáciu. Po druhom zhliadnutí a na veľkom plátne na mňa pôsobili akcie omnoho menej obyčajne a hlavne finále si priam žiada niečo omnoho väčšie ako je monitor PC... ()

BUD-SFIS 

všetky recenzie používateľa

Pribeh velmi strohy, da se rict primocary, bez napadu vse pro mne vyvazovala kamera a strih a take krasa Azumi. Sice stopaz je zbytecne moc dlouha a dialogy, jsou na zakladni urovni, bez nejakych hlubsich vyznamu ale proc taky. Vzdyt je to primocara akce s prekrasnymi bojovymi scenami, ktere nejsou dlouhe a vice realne. Komu tento styl nesedi, at se na to nediva, zbytecne se unudi k smrti, komu vyhovuje, vrele doporucuji. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

45 kilová sexy čajočka vypráši stovku chlapov a nezlízne pri tom ani škrabanec. To už je čo povedať. Mám rád prehnané akčné scény, no musia oslniť. V tomto prípade to nefunguje. Film je veľmi zlý. Slabý, detinský, amatérsky. Samurajským sekaniciam robí skôr hanbu. A tá takmer dva aj pol hodinová minutáž, je pri takomto nevýraznom snímku naozaj vražedná. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Svůj 7000 komentář jsem se rozhodl věnovat právě Azumi. Tento filmeček ocení především režisérovi věrní fanoušci, mezi které se počítám. Ryûhei Kitamura točí dosti specifické filmy (hlavně tedy ve své dřívější tvorbě) a snažil se nabídnout solidní řežbu a zajímavé kamerové triky i přes prvotní nízký rozpočet. Na nějakou logiku v ději sral, on to točil pro zábavu a vyžíval se v tom. Azumi je rovněž pěkně krvavá podívaná, navíc s okouzlující herečkou v hlavní roli. Partička vrahů v čele s mistrem sice měla nejednu „mouchu“, ale já si to užíval od první minuty. Jejich protivníci byli taky správně jebnutí po hlavě (bratrské trio, opičí ninja, magor s růží v bílém…). Finální jatka sice byla dost přehnaná, ale jako užíval jsem si to. Už se těším na pokračování. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Nechápem, kde tí šikmookí berú tie nápady. Tento film je GENIÁLNY a najmä v prvej polovici si čo do krásy ničím nezadá s takými peckami ako LOTR:RotK a Hero. Príbeh je pre Európana určite neokukaný. Po záverečnej bitke so znepriatelenými klanmi bol buši Gessai poverený veľkňazom tokugawského klanu Tenkaiom, aby vychoval profesionálnych vrahov, ktorí odstránia všetkých oponentov, odporujúcim Tokugawom v ich vládnutí nad Japonskom. Gessai vyberie desať malých detí, medzi nimi dievčatko Azumi ktoré našiel v horách nad mŕtvolou matky. Deti vyrastú, ale skôr než začnú podľa zoznamu zabíjať neposlušných daimjoóv musia podstúpiť záverečný test, v ktorom stratia svoju nevinnosť. Tento film je estetická lahôdka. Prvá polovica je jednoducho nádherná, je to akoby ste sa dívali na obrazy v galérii. Tým však vôbec nechcem povedať že forma je nosnou devízou tohto postmodernistického crossoveru mangy, starých samurajských filmov - chambary a serióznej akčnej drámy. Hrdinovia sú plastické a výrazné postavy, nie sú len bezduchými strojmi ako to vidíme v akčákoch made in Hollywood. Akčné scény si síce vypomáhajú geniálnym strihom ale myslím, že aj bez neho by sa za ne film nemusel hanbiť . Kamera je úchvatná, ak by som ju mal prirovnať k niečomu zo západu bol by to LOTR ale ešte o niečo vylepšený. Tento film jednoznačne atakuje moju TOP 10 a stále rozmýšľam nad tým, prečo "cez deň nevidno ani jednu hviezdu. Kde sú ? " Pre všetkých čo náhodou nevedia : tento film je adaptáciou MANGY tj. japonského comicsu, preto sa nesie v duchu v akom sa nesie a nie v Kurosawovskej tradícii. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Súvisiace novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (viac)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (viac)

Reklama

Reklama