Reklama

Reklama

Sunjae Eobgo Tweeeo

(seriál)
  • Južná Kórea 선재 업고 튀어 (viac)
Južná Kórea, 2024, 18 h 25 min (Minutáž: 61–70 min)

Epizódy(16)

Známý idol Seon-jae Ryu (Byeon Woo-seok) žije sice okouzlující, ale vyčerpávající život. Po jeho tragickém skonu se jeho oddaná fanynka Sol Im (Kim Hye-Yoon) ocitne o 15 let zpátky v minulosti. Nyní, tváří v tvář mladému Seon-jaeovi na střední škole, musí Sol změnit jeho budoucnost a zabránit tak jeho předčasné smrti. (mikki089)

Recenzie (8)

LoisLane 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

“There are choices you make… even though you know the consequences. Because you like it.”  Tlieskam, toto sa fakt podarilo! Za absencie zvučných mien aj otravného product placementu (žiadne Kopiko či Subway) vzniklo dielo à la emočná horská dráha, ktoré ma vtiahlo od 1. epizódy a ku ktorému sa budem rada vracať. Ten, ktorého osudom je stále zomrieť a tá, ktorá osud mení sa stretli a potešili všetky sentimentálne romantické duše, ktoré milujú príbehy o cestovaní v čase, prvých láskach a kráse obyčajných vecí v živote. S nostalgiou som si zaspomínala na mp3 prehrávače, hlúpe mobily a  digitálky Casio G-shock, ktoré si tu zahrali jednu z hlavných úloh :) Natáčanie seriálu malo ťažší rozbeh, napr. 3 roky trvalo, kým bol obsadený hlavný protagonista. Dokonalý Byeon Woo Seok (ako môže niekto takto vyzerať?) sa pre túto rolu narodil a ako Sun Jae sa už dúfam konečne katapultoval medzi úspešné hviezdy. Kim Hye Yoon (od začiatku scenáristkina prvá voľba) ako Sol s povahou “najprv idem riešim, až potom myslím” bola rozkošná a jej Sun Jaeyaaa mi bude znieť v ušiach ešte dlho. Absolútny top boli vzájomné interakcie Sun Jae vs. Tae Sung alias netoxická mužská dvojka, Sun Jae vs. In Hyuk alias vždy kruto úprimný verný kamarát (btw N.Flying fighting!), úžasní boli rodičia. Z neuveriteľnej chémie medzi hlavnými postavami som pišťala nadšením, ich casting bol fakt trefa do čierneho a z bts scén je vidieť, že si natáčanie užívali občas až príliš ;) Samostatná kapitola je geniálny OST. Vďaka songom ako Sudden shower(akože BWS ten hlas?!), Like a dream… sú určité scény nezabudnuteľné. Za mňa naj seriál roku 2024. Chybičky odpúšťam a kľudne by som prijala dlhšiu stopáž alebo viac dielov. No nič dámy, nádych výdych a šup kúpiť žltý dáždnik :)) ()

kklepkaa 

všetky recenzie používateľa

I přes všechna možná klišé byl tenhle seriál fakt pecka. Za mě zatím asi to nejlepší, co jsem v poslední době viděla. Byeon Woo-seoka mám v hledáčku už od Obrazů z mládí. Konečně jsem se dočkala, že nebyl ten druhý :-) Každopádně ta role mu sedla jak p*del na hrnec a s Kim Hye-Yoon měli úžasnou chemii. Vedlejší postavy byly také super, musím říct, že i jejich scény mě bavily. ()

Reklama

Petra321 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oukej, myslím, že už som to rozdýchala... Keďže je to hodnotené tak dobre nielen na CSFD, ale aj na iných zahraničných stránkach ako napríklad IMDB alebo MDL, pustila som sa do toho skôr ako som pôvodne plánovala. Seriál som si zapla až potom ako vyšla posledná epizóda a mojím jediným cieľom bolo vyhnúť sa spoilerom o konci, no nadpisy článkov odmietali spolupracovať. Napriek tomu som napäto sledovala každú epizódu, a hoci som Im Sol a Ryu Sun Jaea chcela miestami prefackať, milovala som každú ich scénu.  Nevýhoda cestovania v čase je to, že keď sa hlavná postava prenesie po prvýkrát, môžeme čakať epizódu plnú trápnych momentov, pretože si väčšinou myslí, že sníva, a preto nemá nijaké zábrany. Presne tak to bolo aj tu, takže pri prvých epizódach som sa chytala za hlavu, no len čo sa Sol zblížila so Sun Jaeom, hodinové epizódy zrazu trvali len niekoľko minút.  Pri štvrtej epizóde som si nebola istá, či sa veci zamotávajú alebo odmotávajú alebo jedno aj druhé zároveň. Čím som bola ďalej, tým viac som bola viac zmätená, ale zároveň to všetko dávalo zmysel. Všetko. Každá jedna udalosť, ktorá sa v deji stala, a je jedno či v minulosti alebo prítomnosti, nejakým spôsobom ovplyvnila všetko čo sa dialo. Butterfly effect bol zobrazený perfektne. Áno, niektoré veci mi prišli nie tak celkom objasnené, no tie sa až tak veľmi netýkali hlavného deja.  Príbeh bol neskutočne emotívny. Miestami som sa smiala, miestami sa roztápala, miestami zúrila a miestami plakala. Hlavné postavy som si obľúbila veľmi rýchlo a bez ohľadu na to, akú emóciu som pri nich prežívala, prežívala som ju naozaj naplno.  Páčilo sa mi ako boli Im sol a Sun Jae od úplného začiatku prepojení. Ich osudy boli spečatené dávno pred začiatkom prvej epizódy a bolo len otázkou času, kedy sa spoja. V akomkoľvek svete, čase a vesmíre im jednoducho bolo súdené byť spolu a dávať pozor jeden na druhého.  A keďže v deji sa obsabuje fiktívna hudobná skupina, je zrejmé, že dej budú sprevádzať nádherné pesničky. Tá, ktorú Sun Jae napísal pre Sol je naozaj nádherná a budem ju počúvať ešte dlho po dopozeraní seriálu. ()

EsterH 

všetky recenzie používateľa

Váhala som medzi 4 a 5 hviezdičkami, ale naozaj sa tomu nedá nič vytknúť - je to plnokrvná dorama, najlepšie spojenie romantiky, drámy, mystiky a komédie. Viac ako hlavný hrdina  Byeon Woo-seok ma zaujal Song Geon-Hee, ktorý má podľa mňa veľkú budúcnosť. Obľúbila som si otecka plavca aj babičku, ktorá vedela "svoje". Podľa recenzií som očakávala viac pesničiek virtuálnej skupiny Eclipse, ale veľmi ma potešil song od 10 cm, ktorý mi bude dlho znieť v hlave. ()

bulinka 

všetky recenzie používateľa

Musím priznať, že som mala zo začiatku obavy z tohto seriálu. A to preto, lebo som nevedela, čo mám očakávať od Kim Hye-Yoon. Videla som ju hrať v Snowdrop, preto som nevedela, ako jej sadne úloha tu v tomto seriály. Obavy boli odstránené veľmi rýchlo. Na seriál sa pozerá dobre. Dej je plynulý, napätý, vtipný, zábavný, ale aj vážny a smutný. Téma cestovania v čase nie je nová, ale tvorcovia ju dobre spracovali. Príbeh má svoje tajomno a pekné spracovanie. Ale musím priznať, že bola nervózna posledný diel, a čakala som či dôjde k nejakému zvratu udalostí. A áno, Byeon Woo-seok očarí nejedno ženské srdce. Jeho spevácke výkony nájdete aj na Spotify pod názvom fiktívnej seriálovej skupiny Eclipse :-D. A spevákovi 10CM tiež opäť vyšla skvelá OST pesnička - Spring snow. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Seung-Hyub Lee, který hraje nejlepšího kamaráda hlavního hrdiny a je zároveň členem fiktivní skupiny Eclipse, je v reálném životě také členem známé K-popové skupiny N.Flying, která pro seriál nazpívala skladbu „Star“. (kklepkaa)
  • V seriálu vystupuje fiktivní skupina Eclipse, jejíž frontman je hlavní hrdina. Byeon Woo-seok reálně nahrál všechny jejich písně. (kklepkaa)

Reklama

Reklama