Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(viac)

Recenzie (132)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1992 sa na amerických stredných školách stalo viac ako pol milióna násilných incidentov. V niektorých mestách začalo okolie škôl spadať pod nadvládu mladistvých gangov. V roku 1997 sa počet incidentov ztrojnásobil. Mnohé školy boli zatvorené. V roku 1999 sa oblasti ovládané gangami ešte viacej rozšírili. V reakcii na to bol založený Úrad pre obranu vzdelávania. Ten za pomoci cyborg robotických učiteľov z firmy Megatec má znova obnoviť poriadok na školách. *** ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Že je to barbaská vyrádačka Terminátora mi bolo jedno aj pred desiatimi rokmi (keď som to videl prvý krát) , aj teraz. Hlavne že tam sú zlí roboti, hektolitre krvi a polámané kosti. A celé to korunuje masové finále keď profáci začali tasiť (vŕtačka, plameňomet,...) *mňam*. Dnes už je to značne omšelé a viac ako tri je možne dať naozaj len z nostalgie. ()

Reklama

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Okej, nesmejte sa, dobieham detstvo a ranú mladosť ;-) .. Béčko jak gigantická mrkva, ťažiace z módnej vlny androidov každého druhu, ktorú v tom čase odpálil Cameron, ale tiež pracujúce s "cool" špinavou deprimujúcou apokalypticky industriálnou budúcnosťou roku 1999. Čo ma zaujalo hneď v úvode bola síce prispôsobená a trochu nadnesená, ale svojím spôsobom pomerne presná extrapolácia situácie v US školách - gangy, streľba, atď., ktorú filmy len o pár rokov mladšie reflektujú ako reálnu hrozbu, resp. ako aktuálny problém, či sa snažia o spätnú analýzu minulých udalostí. A tak trochu som sa pousmiala pri spomienke na dávnejšie videné Battle Royale I + II. Samozrejme, Class of 1999 sa o žiadnu štúdiu nepokúša, dezorganizovaná škola slúži ako "nový" priestor pre využitie humanoidných androidov, kedysi bojových, dnes "preprogramovaných" na pedagogických. Pedagogický program však funguje asi ako XP aplikácie vo Viste. No a potom je to hrdzavé, miestami kvílivé, tečú oleje a kyseliny a krv. Osobne by som sa trochu viac pohrala so zaverečným stretom v škole, ale aj takto to bolo funky. A drné, najmä vďaka cool kombinácii brutálnych elasťákov a vybíjaných kožených búnd pripomínajúcich "tú správnu" siluetu 1980´. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Ked som bol mlady parila Trieda 1999 (ten nazov sa mi pacil viac) k jednym z mojich najoblubenejsich filmov. Dnes ked som si ho po dlhsom case znovu ma to uz tak nezobral ako kedysi, ale aj napriek tomu to stale ma nieco do seba. Pride mi tosku smutno ze dnes sa uz podobne filmy netocia. Je jasne ze uz vo svojej dobe to bolo becko ako vysite, ale bolo zabavne a pre mna aj tak trosku kultove. ()

bubun 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem si ohromně užila. Ty hadry! Ty účesy! Ta úžasná bižuterie! A všichni studenti (samozřejmě hraní herci mezi třicítkou a čtyřicítkou) zde vypadají jako drsnější verze Boy George. Přestože v prostřední části to trochu vázlo a film vykrádá kdeco, Pam Grier a hlavně Stacy Keach v jedné scéně žeroucí banán (!) coby cyborgové to utáhli. A ten Patrick Kilpatrick má fakt příznačný jméno. Výborná byla i super synthpopová šílená hudba. (V pár momentech mě napadlo přirovnání k Vlčí boudě, i když každé z nich je úchylné jinak.) Film, kde McDowell je v podstatě normální... No, užil si to zase jinde, žejo. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama