Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Veľká Británia Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Vidieť tú storku na tabuli schématicky rozkreslenú na časovej osi, tak si to pravdepodobne všetko odškrtám a poprepájam a mohol by som byť spokojný na konci, ako všetko so všetkým súviselo a bolo prepojené. A veď hej, bolo, to palčák nahor. A zhruba prvú polovicu som to vrstvenie jednej záhady na druhú v štyroch časových a detektívnych rovinách ešte zvedavo a napäto hltal na jeden záťah a tu som bol ešte aj ja na červených percentách. Lenže postupne sa to zmení na príliš krehký konstrukt, kde motivácie a konanie podaktorých postáv začínajú byť čudné. Konstrukt, ktorý drží pokope len preto, že postavy zásadne rozprávajú a napovedajú v hádankách a naznačených neurčitých indíciach. Konstrukt, ktorého nezvratná osudovosť by sa rosypala, keby aspoň jediná postava dala vyšetrovateľom skutočnú nápovedu a stopu a len v dialógoch nezamlžovala omielaním toho istého, že všetci sú milovaní, že všetko je predurčené a nezvratitelné a že to pochopíme, až to uvidíme. Takéto otravné , vychtené, účelové scenáristické vývrtky ma nebavia. 5/10 ()

Persephone9 

všetky recenzie používateľa

Natočené je to určite kvalitne, herci sympatickí a paradoxne tí, ktorí mi zo začiatku nesedeli sa ku koncu stali obľúbencami a naopak, námet fajn ale porovnávať to s Darkom, neviem no, určite sa to v niektorých bodoch podobá. Dark bol však veľmi komplexný, miestami veľmi náročný a vo výsledku dokonalý seriál, trebalo tam naozaj vnímať čo sa deje a pamätať si detaily. Pri Bodies sa dalo predvídať takmer všetko, posledné 2 časti sa mi zdali trochu urýchlené, avšak záver bol vcelku fajn. Slečnu Iris som v roku 2023 trošku nepochopila, ale ktovie, možno nám niekedy dajú aj druhú sériu. ()

Reklama

Nach 

všetky recenzie používateľa

Až příliš velká sázka na jistotu v jinak již probádaných vodách. To co jsme mohli lépe a zajímavěji vidět v Dark, zde na poli minisérie spatříme také. Bohužel ač většina hlavních postav má co nabídnout, jejich prostor není dostatečný k tomu, aby nám až na pár výjimek přirostli k srdci. Od půlky navíc konec sami odhadnete a ač je katarze dostačující, rozhodně nemohu říci, že bych ji silněji prožíval, což je podle mého škoda. Suma sumárum: zvládnutý průměr. 65% ()

Terezinka198 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokud si rádi často pohráváte v mysli s takovým tím typickým "coby kdyby" a milujete time travel filmy/seriály, když občas přimhouříte nad něčím oči, bude se vám tento seriál líbit. Z počátku docela zmatek si srovnat v hlavě, který rok patří vlastně ke komu (když to sledujete na etapy), ale potom to prostě šlo jako po másle. Určitě doporučuju. Více psát nebudu, koukněte sami a posuďte. Jo, a nenechte se odradit relativně nízkým hodnocením. :) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Preboha, to vážne? Zase musí byť všade pichnuté LBGT? Nie je to už trochu moc? Ešte stále nie je filmakerom trápne? No, asi nie. Ako, ja nemám nič proti láske všehodruhu, nech si každý má čo chce, nech je spokojný a nech si to neškrabe. Ale tej násilnej propagandy je už fakt vážne dosť! Za chvíľu urobia homosexuála aj zo Stalina. Je to škoda, pretože inak je to po obsahovej stránke celkom fajn. Neporovnával by som to síce s Darkom, ale rozhodne tento mini projektík, kde hrá úlohu cestovanie časom, vytvorenie časovej slučky a filozofovanie o dôsledkoch a paradoxoch, má niečo do seba. Záver ale mohol byť do väčšej hĺbky, nie ako z rýchlika. Za pozretie to však stojí. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (4)

  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)
  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay. (flyer.nick)

Reklama

Reklama