Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (85)

Maraboy 

všetky recenzie používateľa

Některé epizody jsou lepší, někde už je to horší. Rozhodně to má zajímavý děj a zápletku, jen některé detaily trochu drhnou a odpovědi na ně dostaneme až na konci, což nevím jestli jsem s tím úplně spokojený. No nejsem, ale své kvality to určitě má. Kéž by se neco takového tvořilo i u nás. My máme zatím jen tu Pustinu. No Němci umí. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na nejaký dlhší film celkom dobrá matéria, na 6 častí mi to prišlo uťahané, nudné, plné vaty zliepajúcej mihalnice ako kanagon. Koniec sa už zlepšil, dokonca ma posledná časť bavila najviac, ale nie sú tu vysvetlené motívy, ako tomu v knihe bolo - teda hlavne, prečo to ten únosca robil. Je to naznačené zhruba, do hĺbky sa nešlo. Rovnako tak "odhalenie" únoscu nevzbudzuje žiadny šok, 5 častí ho zakrývajú, aby človek mohl hádať a potom príde toto? Tiež bolo divné, že jeho chladná sadistická povaha sa nakoniec akosi rozplynie a v konečnom dôsledku človek cíti väčšie antipatie k feministickej nadutej vyšetrovateľke, než k postave, ktorú by mal nenávidieť. ()

Reklama

MarekTulen 

všetky recenzie používateľa

Ano, Němci tu zas ukazují že tyhle seriály jsou jejich. Naprosto parádní, ať už skvěle napínavý příběh, výborně napsané a zahrané postavy nebo perfektní soundtrack. Je to zajímavé, temné, dramatické a mohl bych jmenovat do nekonečna, tenhle seriál mě chytil a nepustil. Vážně povedené dílo. Škoda že ke konci to ztratilo tempo, ale i přesto to mohu jen a jen doporučit. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prkvapenie z Nemecka, ktoré si síce v predposlednej epizóde vybralo slabšiu chvíľku ale celkovo možno príbeh a spracovanie hodnotiť veľmi pozitívne. Síce plné silných sebavedomých žien, najsilnejšej mladej slečny s IQ na úrovni 167 astrofyzikov, turbo inteligentnej policajtke, pochopiteľne imigrantky, trošku menej inteligentnej radovej policajtke, pochopiteľne bielej, keďže je hlúpejšia a plnom neschopných mužov, ochopiteľne všetkých bielej farby pleti. Okrem tohto rasizmu LIBnázkov sa na príbeh pozerá dobre, k svojskej atmosfére patrí aj predsa len pomalšie tempo, s nádychom severských kriminálok seriál možno hodnotiť viac ako pozitívne. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Prvé štyri časti boli fantastické. Výbrone vyskladaná atmosféra, ktorá miestami zachádzala až do taomného mystéria. Navyše otázky, položené hneď v úvode, stále hrýzli nedočkavosťou, kedy už budú zodpovedané. Oceňujem aj vizuál. To vyvrcholenie mi ale už prišlo také obyčajné, vzhľadom na to, aký výborný rozjazd to malo. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (4)

  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama