Reklama

Reklama

Dôkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine (Gwyneth Paltrow) je dvadsaťsedemročná žena, ktorá je oddaná svojmu otcovi Robertovi (Anthony Hopkins), geniálnemu a uznávanému matematikovi. Zatiaľ čo Robertova obratnosť vo svete čísel sa zdá byť stále neotrasiteľná, jeho kontakt s realitou sa pomaly vytráca. Keď Robert upadne do šialenstva, Catherine začne uvažovať, či spolu s výnimočným matematickým talentom nezdedila aj otcovu duševnú chorobu. Po Robertovej smrti sa na Catherine obráti Hal Dobbs (Jake Gyllenhaal) , nadaný, ale príliš horlivý študent jej otca, ktorý chce nahliadnuť do poznámok zosnulého v nádeji, že objaví jeho posledný významný úspech. Hoci sa Catherine zdráha hlboko sa ponoriť do otcovho diela v obave, že by tam mohla odhaliť niečo o svojej vlastnej budúcnosti, dá Halovi povolenie. Objav matematického dôkazu potenciálne historických rozmerov, ktorý sa skrýva v jednom zo zápisníkov, vyvolá šokové vlny, ktoré sa prejavia v rôznych podobách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (338)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Gyllenhaalla aj Hopkinsa mám veľmi rád a považujem ich za skvelých hercov...Ale Proof je pre mňa obrovským sklamaním, ako však vidím ostatné hodnotenia, nie je nás veľa, čo zmýšlame rovnako:)...Tu je moja alternatíva hodnotenia- nezvládnutá dráma, psychológia postáv a dialógy sú plytké, povrchné a celé mi to prišlo tak hrozne "americky" umelé až hrôza. Ak chcete vidieť naozaj dobrú a kvalitnú drámu s matematickým pozadím o tom, že hranica medzi genialitou a šialenstvom je veľmi tenká, pozrite si Pí! Aj keď niektoré "perly" z tohto filmu sú hodné zapamätania: "Keď rodičia a deti trávia spolu viac času, začne sa ich písmo na seba viac podobať":))))...Tento filmík som pozeral za ideálnych podmienok v pohodovej a príjemnej atmosfére a už dlho sa nestalo, že by som bol po skončení produkcie taký otrávený!!! Ble... ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

S Auburnovým Důkazem jsem se nejprve seznámila v Městských divadlech pražských, kde na scéně Rokoka zářila Veronika Kubařová a Oldřich Vízner. Hra se hrála pět let (2011 - 2016), nicméně film je samozřejmě výraznější trvalkou, ke které se můžeme vracet kdykoli. Je okouzlující sledovat dramatickou stavbu textu, jak si s ní poradil Madden a Paltrow, kteří se již přesvědčili o vzájemné kompatibilitě při Zamilovaném Shakespearu. Téma je nosné samo o sobě, dialogy mají nápad a tempo. Z divadelních textů, které zpracoval i Hollywood, patří Důkaz mezi ty lepší. Stojí určitě za pozornost. ()

Reklama

Janek 

všetky recenzie používateľa

Prkna skřípají jen co je pravda....pravda i je, že bych raději zašel na divadelní hru, než do kina na hraný film...tady to ale zachraňují herecké výkony - ty jsou pozoruhodné, film je pomalý, ale má určité tempo, které vás chytí (teda mě alespoň ano), takže těšil jsem se v celku oprávněně - kvalitní filmařina, která má sice pár hluchých míst, ale nicméně i tak poslouží jako kvalitní a koukavé drama... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pred pár dňami som u filmu Navštívte raj napísal, že ide o nezaujímavo spracovanú zaujímavú tému. Film Dôkaz považujem za opačný prípad. Masová obľuba matematiky, najmä tej vyššej, nehrozí a preto sa scenárista s hercami museli veľmi snažiť, aby zaujali. Pomohlo im aj to, že matematika príbeh, psychické a vzťahové problémy aktérov iba rámcovala. Gwyneth Paltrow sa svojej úlohy zhostila výborne, u sira Hopkinsa sa iné ani nedá očakávať. Gyllenhaalov Hal na mňa pôsobil neprirodzene, Catherinina sestra naopak prirodzene odpudzujúco. Nenudil som sa, nič ma osobitne nenadchlo, takže obligátne tri hviezdičky. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Nepamätám si, kedy som sa s hlavnou postavou identifikoval tak skoro a v toľkej miere. Aj vďaka výkonu Gwyneth Paltrow (ktorú na rozdiel od väčšiny prispievateľov od dávna považujem za veľmi dobrú herečku) som priam fyzicky pociťoval všetkú tú jej drásavú neistotu a frustráciu, chápal jej vzťahy a postoje k ostatným zúčastneným, ktorých role mali tiež jasný dôvod i pôvod. Peklo talentu v extrémnom nasadení je rovnaké či píšete báseň, vytvárate nový filozofický systém alebo sa hrabete vo vzorcoch. Tieto zápasy ma neprestávajú fascinovať a sám som sa išiel zblázniť z toho, ako ich John Madden vystihol! Z hravých, matematikou presiaknutých dialógov mi vzrušením búšilo srdce (pritom jej prd rozumiem), rymus rozprávania príjemne ukolísaval a ponechával priestor na meditáciu nad sledovanými udalosťami. Skrátka ZÁŽITOK, ktorému k úplnej dokonalosti chýba len o čosi menej štandartný výkon Anthonyho Hopkinsa (síce si strihol pár silných momentov, miestami však mierne prehrával) a aspoň taký menší katarzný výbuch závere, ktorý nič nepodčiarkol a nesčítal, iba obrátil list na nepopísanú stránku... A nakoniec, prečo nie? ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (13)

  • Divadelní scenárista David Auburn se Důkazem uchytil ve filmovém byznysu a v následujících letech se do kin dostal do kin ještě jeden projekt podle jeho scénáře - Dům u jezera. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2005 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (viac)

Reklama

Reklama