Reklama

Reklama

Ferruccio Lamborghini začínal skromne výrobou traktorov, počas druhej svetovej vojny sa venoval vojenským vozidlám a keď navrhol a začal vyrábať automobily Lamborghini, vďaka svojej genialite sa stal skutočnou ikonou automobilového priemyslu. Na druhej strane ho ničila rivalita s Enzom Ferrarim a neúspech v osobnom živote, kde prežíval citové zmätky, vášne, lásku i tragédiu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (45)

italka63 

všetky recenzie používateľa

Tady čtu ty vcelku negativní komentáře, ale mám to nastavené trochu jinak. Samozřejmě, že bych brala více scén s auty, neboť tahle značka, která má ve znaku býka, je v mých očích číslo jedna. Tedy nikdy ji mít nebudu, leč mohu ji obdivovat. Tak tedy vidíme v kostce životní pouť člověka, který se vypracoval z velmi skromných poměrů mezi světovou elitu. A Frank Grillo to dal báječně, toho snílka, fantastu, také sobce a sukničkáře. Závěr filmu se slušnou muzikou a vy tak trochu hádáte, jestli byl  Lamborghini opravdu šťastný. A dále, Ferrari čeká! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to také dobré, ako napríklad kopu iných životopisných filmov, ktoré rozprávajú príbeh o slávnych a rýchlych autách (napr. Ford vs Ferrari). Je to skôr o prvom postavení auta. A nie hoci akého ako už názov napovedá. Takže strhujúce preteky nečakajte. Je to skôr dráma, kde Frank Grillo hra prekvapivo hlavnú rolu a hrá ju celkom dobre. Bavila ma aj táto nízko rozpočtová verzia, ktorá je celkom krátka a rýchlo to ubehne, takže sa človek moc nenudí, no v rukách Rona Howarda (Rivali) by to bolo určite oveľa pútavejšie. 65% -3* ()

Reklama

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Prostě debilita. Jako záběr na Ferruccia (cca) rok před smrtí s vyráží někoho komu je o 20 méně je (bez viditelné maskérské práce) prostě debilita. To samé ten záběr s Enzem… tahle umělecká kokotina stála u mě film hodnocení prakticky aniž by začal. A co je horší, film byl v polovině a děj se nezmohou na víc, než na první prototyp roku 1948. Prakticky většinu času se řeší rodinné vztahy s bratrem. Pak poskočíme do roku 63 a… konečně se (malinko) začne něco dít. Na scénu přijde Bob, první konflikt s Enzem a zrod 350GT. Na závěr se nabízí srovnání s jiným filmem… Lambo z tohoto duelu vychází hůř. Není to vyloženě špatné. Jen ne tak dobré. ()

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Je to taký Béčkový film, ale na Talianske pomery myslím dobrý. Film bol pomerne krátky a tak sa v ňom nedal zhrnúť celý život Ferruccia Lamborghini. Boli to len tie najväčšie míľnik jeho kariéry. Ale aj tak bola táto snímka lepšia ako som čakal keďže som o nej predtým vôbec nič nepočul, len raz náhodou videl trailer. Takže pokiaľ vás zajíma, čo sa skrýva za touto značkou, tak nie je chyba si tento film pozrieť. ()

Venom666 

všetky recenzie používateľa

2,5 * mohlo to být mnohem líp natočeno. Celkem krátký film na to aby ukázal co všechno Lamborghini dokázal proto se skáče v ději, málo technických informací a ke konci jsme si málo užili těch skvělých aut na které jsem se těšil.  Škoda že to tak odflákli jdu se podívat na Wikipedii. Souhlasím s Arsenal83. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (6)

  • Během závodu Terra Dei Motori v roce 1948 jsou Ferruccio (Frank Grillo) a Matteo (Matteo Leoni) těsně sledováni vozem Mercedes Benz, ale na některých detailních záběrech za nimi žádný vůz není. (Johnny.ARN)
  • V závodě mezi Enzo Ferrarim (Gabriel Byrne) a Ferruccio Lamborghinim (Frank Grillo) jede Ferrari v automobilu Ferrari Mondial z roku 1982 a Lamborghini v automobilu Lamborghini Countach z roku 1985. (sQelle)

Reklama

Reklama