Reklama

Reklama

Slávni mušketieri sa rozhodnú, že ochránia česť koruny a aj tento raz bude ich voľba správna. To ešte netušia, že ten cynický, krutý a ľahkovážny Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) vôbec nemusí byť pravým kráľom, ale jeho dvojčaťom, a skutočného panovníka nechal s maskou na tvári zatvoriť do väzenia, aby sám využíval a zneužíval jeho výsady. Tento záhadný muž so železnou maskou, ktorý sa volá Philippe a je údajne dvojčaťom istého vysokopostaveného urodzeného pána, prináša mladému kráľovi desivé nočné mory. Mladý kráľ Ľudovít XIV., vedomý si svojej absolútnej moci, nestará sa o ľud ani krajinu, iba o to, aby nevychladlo lôžko v jeho spálni, v ktorom sa pravidelne striedajú tie najpôvabnejšie dvorné dámy. Ale jedného dňa spadne kosa na kameň – keď kráľ pošle kvôli priazni krásnej Kristíny do vojny jej snúbenca. Ten vzápätí padne a jeho otec – ktorým nie je nikto iný ako jeden z mušketierskej trojice Athos (John Malkovich) – sa rozhodne ukončiť kráľovu krutovládu. Spojí sa opäť s Aramisom (Jeremy Irons), ktorý sa stal kňazom, s búrliváckym Porthosom (Gérard Depardieu), z ktorého sa stal bolestínsky hypochonder a s kapitánom D´Artagnanom (Gabriel Byrne), aby opäť obnovili v krajine poriadok a nastolili vládu pravého kráľa Philippa (Leonardo DiCaprio), ktorý bude naozaj hodný svojho titulu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

možná hodně lidma kritizovaný film.. ale pro můj skromný vkus mi padl do noty... co po akčním/dobrodružným filmu s dramatem čekám?? aby tam byl nějaký ten souboj mezi dobrem a zlem.. aby měl zápletku a aby něčím šokoval... to vše film splnil... sice DiCapria nějak zvlášt nemusím.. ale v tomhle filmu mě dokonce bavil... plus obsazení mušketýru moje očekávání ještě více předčilo.. bavila jsem se u toho.. byla jsem napjatá.. a konečná scéna byla sice přitažená za uši.. ale na mě udělala veliký dojem... :-) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nie som žiadny milovník mušketierov, ale tento film sa mi celkom pozdával. Výborná zápletka, aj to historické prostredie z čias Ľudovíta XIV., ktoré tu bolo zobrazené prostredníctvom naozaj vydarenými kulisami, kostýmami, a koniec koncov celou výpravou. Tajomný muž v maske poriadne zamiešal karty, a napokon zaujímavá retrospektíva doslova rozbehne kolotoč so zápletkou dvojičiek a zámeny identít. Škoda, že sa to v jednom momente tak seklo, a následne sa až príliš dlho zdržujeme v jednej scéne únikovej cesty zo zámku. To trochu stlmilo moje celkové nadšenie, ale inak som sa rozhodne nenudil a film som si užil. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne to neni tak hrozny jak tady kazdej tvrdi. Sice to neni jedno z nejlepsich zpracovani tri musketyru, ale na druhou stranu ani nejhorsi, asi tak prumer. Hlavni rozdil je v tom, ze musketyri jsou pekne stary a kuli tomu tu je spousta vtipnejch momentu. Problem je, ze to asi vsude reziser jako vtip nemyslel. Herecke vykony mi prisly slusne, samozrejme, ze kazdy ze zucastnenich predved uz lepsi vykony, ale ja si nemuzu pomoct me to tak spatny neprislo a navic Irons a Malkovich jsou moji oblibenci. O necem jinym uz je DiCaprio, kterej je tady opravdu strasnej. A kdyz je tady navic dvakrat tak to je fakt k posrani. Hvezdicku navic davam za hudbu, ktera se mi opravdu moc libila. Sice by to mohlo bejt kratsi, ale ja se bavil dobre. ()

ProfesorLotr 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní, že tak dobrý a dobře obsazený film má poměrně nízké hodnocení. Zajímavá hudba, pěkné prostředí a nadprůměrné akční scény. Ano, scénář je trošku chabější, ale dojem mi to nezkazilo. Co je na tom tak zlého? Je též zajímavé, že to má nízké hodnocení, na rozdíl od několik velmi podobných filmů, které jsou v žebříčku nejlepších filmů, je to nejspíš kvůli tomu, jakou máte náladu. Mě osobně se to velmi líbilo. 87% ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Tohle je zářivý příklad filmu, kdy s velmi hvězdným hereckým obsazením úpravou velmi povedené knižní předlohy natočí tvůrci velmi nepovedený film (a to je ještě velmi slabý výraz pro to, co nám tady vzniklo). Scénář je strašný a nic s tím neudělají ani někteří snažící se herci. Jediná věc se povedla - tou je hudba Nicka Glennie-Smithe, kterou si tohle dílko snad ani nezaslouží. Mimochodem, ta hudba vysloužila ode mě filmu hvězdičku navíc. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (23)

  • Hoci Ľudovít XIV. (Leonardo DiCaprio) bol skutočným kráľom, v záverečných titulkoch sa uvádza, že všetky postavy sú fiktívne. Ide o zbavenie sa zodpovednosti za predvedené akcie, keďže filmové zobrazenie sa značne líši od autentických opisov skutočnej osoby. Takže postava je v tomto zmysle natoľko fiktívna, že jej slová a činy nie sú považované za veci, ktoré skutočná osoba povedala a urobila. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film je natočen podle posledního dílu trilogie Alexandra Dumase, obsahující knihy "Tři mušketýři", "Tři mušketýři po dvaceti letech" a "Tři mušketýři ještě po deseti letech aneb Vikomt de Bragelonne," jejíž čtvrtá část se zabývá právě titulním mužem se železnou maskou. (Karlos80)

Súvisiace novinky

Poslední irský král Leonardo

Poslední irský král Leonardo

17.09.2007

Je to jen pár dní, co jsme tady psali o návratu Vikingů na plátna kin v historickém eposu Last Battle Dreamer s Ryanem Phillippem a Seanem Beanem v hlavní roli a ejhle, je tady další projekt, v němž… (viac)

Reklama

Reklama