Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva manželské páry sa stretnú na dovolenke pri Niagarských vodopádoch. Začína sa napínavý príbeh nevery a plánovanej vraždy. Mocnú erupciu ľudských emócií a vášní neskrotí ani nádherná príroda, ktorá obyčajne berie ľuďom od úžasu dych. Rose a George Loomisovci (MARILYN MONROE, JOSEPH COTTEN) prišli stráviť medové týždne k Niagarským vodopádom. Ich vzájomný vzťah je veľmi napätý, pretože George je psychicky veľmi nestály muž. Zoznámia sa s manželským párom Cutlersovcov z vedľajšieho bungalovu. Polly Cutlerová (JEAN PETERSOVÁ) a jej muž Ray (MAX SHOWALTER) zistia, že Rose svojho muža podvádza a chce ho so svojím milencom Tedom Patrickom (RICHARD ALLAN) zavraždiť zhodiť do Niagarských vodopádov. Netušia, že aj George má svoj tajný diabolský plán. Jedného dňa však George naozaj zmizne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moja fascinacia filmom noir uspesne pokracuje, tentokrat padla volba na Niagara od rezisera Henry Hathawaya /Na Sever Aljasky, Letiste 1970, Garden of Evil/. Tematicky sa film venuje nevere a planovanej vrazde, pricom sa to odohrava v pozadi krasnych Niagarskych vodopadov. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom nastupuje vyborna atmosfera vzajomnej nedovery, podozrievania. Trochu mi nesedi film noir ako farebny film, skor preferujem cierno -biele filmy, ale od prirodzenia som tolerantny, a preto rad odpustam. Diviak ako ja chtivy hereckych vykonov si pride na svoje najma v osobe Josepha Cottena /Obcan Kane, 3rd Man/, ale slusne hrala aj Norma Jean a.ka Marilyn Monroe /Slameny Vdovec/, ktoru sice nemam rad, ale hrala to na urovni. Okrem nich dvoch este tu boli aj vyborna Jean Peters /Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ a Max Showalter. Napatie na urovni, Za mna maksimalna spokojnost s tymto noir-om. 89 % ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Noir svůdný jak svojí lokací (vodopády + Rainbow Cabins) a v Technicolor obrazu, tak osudovou "selfish, manipulative, heartless, lusting bitch" (česky řečeno: p*čou) v podání Marilyn. Nutno říct, že Jean Peters je neméně sexy tahák, děj má celkem spád a finále zaboduje v napětí. ♪♫ ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Marilyn je kosť, a v tej dobe musela čo do zvodnosti vynikať ešte oveľa viac. Herecky to z jej strany tiež nie je zlé, aj keď jej rola je na rozdiel o samotnej herečky plochá. Príbeh je viac romantické krimi, než triler - ono, trilerových prvkov je tam fakt málo. Ale film je napriek tomu, keď teda odoberiem nudnejší začiatok a krivkajúci záver, pozerateľný a originálne zasadenie do Niagarských vodopádov mu dodáva fajn netradičnú atmosféru. Kvitujem tiež, že vo farbe. ()

selfesteem 

všetky recenzie používateľa

Přijde mi, že to v Niagaře mojí oblíbenkyni MM úplně nejvíc kdy slušelo, je tam neskutečně svůdná. Scéna v růžových šatech je přenádherná! Jak tam tak stojí, opřená o dveře, v přiléhavých, sytě růžových šatech, přivřené oči s dlouhými, hustými, černými řasami, na rtech nejméně pět vrstev rtěnky s vysokým leskem, vítr si jemně pohrává s jejími zlatavě blond vlasy - tohle prostě byla, je a bude ta nejkrásnější ženská na světě! A vůbec je mi sympatické, že je to film-noir, navíc barevný!, moc pěkně se na to kouká. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Pěkný důkaz, že noir nemusí být černobílý, aby fungoval. Krásná kamera (ty barvy! ty barvy!), úžasné prostředí Niagarských vodopádů, temná atmosféra, spousta napětí, Marilyn sexy jako nikdy (já vím, že to píšu u každého druhého jejího filmu, ale tady je to pravda :o)), škoda jen trochu moc přímočaré zápletky. 90% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Scenárista Walter Reisch priznal, že producent Charles Brackett chcel nakrútiť film okolo Niagarských vodopádov, ale bol to práve jeho nápad urobiť z toho príbeh vraždy: "Každý si pri vyslovení slova Niagara predstaví páry na medových týždňoch a nejaký sentimentálny príbeh dievčaťa, ktoré sa tam prechádza s manželom. Ja som chcel z toho urobiť záhadný príbeh so skutočnou vraždou.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama