Reklama

Reklama

Štyria tankisti a pes

(seriál)
  • Československo Čtyři z tanku a pes (viac)
Poľsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Predloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrajú:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(viac)

Recenzie (126)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Nostalgicky som si zaspomínal na časy, keď som mal osem-deväť a hrávali sme sa na tankistov... Dávali sme si mená hrdinov zo seriálu a urputne bojovali proti nemeckej horde ( chlapci od susedov ). Seriál sme "žrali", lenže roky plynú a plynú... Určite považujem za príjemné, ak sa to objaví v dnešnej dobe v televízii, ale skoro všetko odvial čas... Žarty už nie sú také smiešne, naťahovaný dej, azda len zákopové bojové scény si zaslúžia ocenenie. Takže vrátim sa do detstva a dám štvorku. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Serial, ktory vznikol v Polskej Ludovej Republike /vtedy malo Polsko taky nazov/ a stal sa popularny nielen v byvalej federacii, ale takmer v celom sovietskom bloku. Czekalski a Nalecki sa predviedli ako mimoriadne zrucni reziseri, ktori rozhodne rozumeli/rozumeju filmarskemu remeslu. Ovsem na tento serial sa nemozno pozerat z uhla pohladu roku 2008, nedajboze 2013. Na tento serial sa treba pozerat z uhla pohladu roku vzniku, tzn. 1966 a v kontexte dobovych realii /Studena vojna, Sovietsky Blok, uvolnenie 60. rokov v Ceskoslovensku/. A z tohto uhla pohladu ide o kultovy serial, ktory by som si opat rad pozrel. Ovsem z uhla pohladu roku 2013 - neviem, neviem ..... 88 % ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Nepomôžem si ale takto povrchne odbiť vojnovú tému, kde sa miestamy akože striela niekedy o stošesť(aspoň to tak má vypadať), prípadne bije holými rukami, fakt neviem či to treba celé brať ako nevydarenú komédiu či ako nehoráznu plochú zlátaninu s naivnými výkonmi s úsmevom na tvárach hlavných protagonistov. Čakal som od toho určite omnoho viac a nielen slaboduchú propagandu aká je vojna úsmevná. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Je jistě fascinující sledovat, co všechno přejede tank - bez problémů přejede vzrostlý strom, německý kanón, projede skrz zeď, přebrodí řeku... Tank fakticky jezdí skvěle... Tak mne napadá, že tenhle seriál je určen výhradně klukům, kdo jiný by se díval na to, jak pěkně jezdí tank... Pro ty odrostlejší kluky je do seriálu implantováno trochu erotického jiskření navázaného vždy na blonďatého tankistu a jeho kontakty se zrzavou příslušnicí Rudé armády či polskou radiografistkou. A pro veškeré diváctvo je tu trochu východní propagandy, trocha humoru, trocha nepřesvědčivé akce (frontový souboj muže proti muži mi vystačil téměř na pět minut smíchu...), poznání, že válka byla vlastně legrace a v neposlední řadě také ten pes... Šarik se jmenuje... Inu, není toho věru málo. Tak hoši, do tanku... (místní nadhodnocení dobře ukazuje, jak nás ovlivňuje pokřivený rastr nostalgie...) ()

xaver 

všetky recenzie používateľa

Dnes již legendární polský seriál o polských vojácích, hlavně tankistech, v řadách sovětské armády. Válečné běsnění je celkem nenásilně odlehčeno skutečně skvělým humorem. Dobře a celkem věrohodně jsou natočeny i válečné scény. Miláčkem diváků se samozřejmě stal pes Šaryk, bez kterého by snad tu válku ani nevyhráli. I dnes s odstupem času ten seriál nenudí. Škoda, že Poláci nemají chuť, teda spíš penize, dodatečně kolorovat tento seriál. Stálo by to určite zato. Jinak ale celkově slušná čtyřka pro výbornou čtyřku z tanku a pátou hvězdičku má ode mně pes. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (45)

  • V prvej sérií by mala mať posádka staršiu verziu tanku T-34 vyzbrojenú 75mm kanónom, ktorý potom nahradia novšou verziou s 85mm kanónom. V skutočnosti však posádka jazdí už od začiatku na tanku neskoršieho typu T-34/85 s 85mm kanónom bez akýchkoľvek úprav. (PeterLuk)
  • Popularita seriálu je v Polsku nesmrtelná a bere se hodně vážně, ale už i obchodně lze koupit mnoho výrobků spojené se seriálem, jako karty, pohlednice, lego, komiksy, fotografie z natáčení, trička a další... (sator)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama