Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica podnikavých „Krotiteľov" - Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Dr. Egon Spengler (Harold Ramis) a Winston Zeddemore (Ernie Hudson) - je s odstupom času užitočná azda už len pre deti predškolského veku, ktorým rozprávajú strašidelné historky o chytaní duchov a spievajú im svoje pesničky. Pred totálnym bankrotom môže priateľov zachrániť iba nová zákazka. Lenže nikto ich už nepotrebuje a nikto ich neberie vážne. To všetko však iba do chvíle, kým sa v meste opäť objaví čudesný sliz, živiaci sa zlou náladou! Majú zlikvidovať jednu z najnebezpečnejších nadprirodzených bytostí - karpatského ducha - a zároveň zbaviť mesto odporného ružového slizu, šíriaceho sa kanalizáciou, a ohrozujúceho newyorské domácnosti. Len oni, ako naslovovzatí odborníci na dolapenie duchov a vecí nadprirodzených, sa mu totiž dokážu postaviť... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (352)

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Jednotka je pecková!!!Jednotka je premakaná a lepšia v tom,že tam prišiel nový nápad,že to všetko (parádne) začalo.Dvojka začína super a podľa mňa aj dosť super je.Aspoň teda čiastočne.Inak,myslím a vlastne ani nízke hodnotenie nechápem.Tá scéna s tou Sochou slobody ako kráčala mestom,je už prinajmenšom kultovná.Herci zasa super,veľmi vydarené efekty,humor tiež super.Len,už to tak nenadchne a aj príbeh je slabší,to je proste typická dvojka,Aj napriek týmto nedostatkom je to viac než solidná jazda plná humoru a srandy,plná duchov a temna,plná klišé a nelogičností.Reitman podľa mňa a u mňa teda určite svoju úlohu splnil.Ale jednoducho plný počet dať už nemožem,pred 10 rokmi,keď som na to s otvorenou pusou pozeral,by som bez váhania,bez problému,nasolil riadnych 5*.Bohužial,dnes už zisťujem,že ma to tak neberie,ale stále baví,ale tá posledná hviezdička,proste vyhasla./80%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"A Viggo Drsňák mu náhodou nehovorili?" V podstate klasický sequel, ale vzhľadom na to, že Reitmanovmu originálu prakticky nebolo čo vytknúť (dvojky sa zúčastnil rovnaký tím), je to ako nadávať, že dostanem rezeň od Zděnka Pohlreicha a nie rezeň od Jamieho Olivera. Prirátajte si k tomu skvelú výpravu, dynamickú pesničku, parádne triky, VTIPNÝ humor, chémiu medzi hercami a úžasné zlo (Vigo alias Wilhelm von Homburg vyzerá absolútne démonicky a od veci nie je ani jeho slizký prisluhovač Peter MacNicol ako Janosz Poha). Patrí sa ale mamičky a ocinkov upozorniť, že miestami horor prebíja komédiu - keď som na tom bol kedysi ako školák v kine, nebolo mi všetko jedno. V tomto ohľade sú druhí Krotitelia duchov ako druhý (Burtonov) Batman, ktorý tiež mal byť pre celé rodiny, ale režisér sa tak nejako nenápadne vymkol spod kontroly a v skutočnosti natočil nočnú moru. Dobrú, ale nočnú moru. Triky samozrejme zostarli, ale inak pohodička. Kino Považan NMnV 1991 ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Pokracovani ducharskeho hitu prakticky se stejnym tymem.K hercum pribyl vynikajici Peter MacNicol a jeho kreace je uzasna.Myslim,ze druhy film nijak vyrazne nezaostava za prvnim a ve vetsine filmu se mu vyrovna.Opet vyborny a vtipny scenar,zrezirovany s patricnym ducharskym vkusem.K tomu vynikajici ustredni trio,ktere hraje,i kdyz nehraje a opet se na to divame znovu a zas.Socha svobody skvela,na svou dobu obzvlast.Snad malinko preamerikanizovany konec,ale zas nijak zvlast me nevadil a nutno rict,ze znam mnohem,mnohem horsi.Takhle dobrych ducharskych komedii je vskutku velmi malo.Takze davam jasne ducharskych 85%. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Dvojka má možná o něco menší drajv, ale je to dané tím, že v podstatě opakuje totéž v bledě modrém, jako jednička. Chlapíci se téměř upadlí v zapomenutí znovu dostanou do akce, neboť Zlo nikdy nespí. Několik skvělých nápadů a dostatečně sehraná parta hlavních hrdinů drží laťku dostatečně vysoko. 85% ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dějově, humorem i efekty nabitější jak jednička, což se dá říci o málokterém pokračování. Zajímavý záporák, parádní Peter MacNicol a pohybující se Socha svobody.A místy to umí být i docela děsivé, za mladých let se mi o svíticích očích Petera MacNicola zdávaly i noční můry. Přesto mi však dvojka přišla zpracovaná o něco více jako rodinný film. Pětihvězdičkové hodnocení je stejně jako v případě prvního dílu možná moc, ale pro mě jsou Ghostbusters klasikou, kterou si rád zopakuji kdykoli. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (24)

  • Exteriéry stanice, kde měli sídlo krotitelé duchů, se natáčely na 14 N Moore St. v New Yorku, kde je požární stanice. Interiéry pak ve zrušené požární stanici Fire Station 23 – 225 E 5th St. v Los Angeles. (biker)

Reklama

Reklama